Atenuar els problemes de son amb l’ajuda de l’homeopatia

22 juny, 2017 per a Benestar, General

insomniLa falta d’hores de son tard o d’hora té conseqüències negatives per a la salut. No s’ha de subestimar l’insomni i cal tractar el problema com més aviat millor.

Al llarg de la vida, és habitual que es produeixin problemes de son de manera puntual que, en la majoria dels casos, estan relacionats amb les preocupacions del dia a dia. No obstant això, no s’ha de considerar normal un trastorn com l’insomni quan s’experimenta amb freqüència. Quan la persona, de manera recurrent, té moltes dificultats per agafar el son o es desperta a mitja nit, no s’ha d’infravalorar el problema i consultar el metge o el farmacèutic. Una situació d’insomni que dura més de sis mesos pot originar un trastorn del son crònic, a banda d’associar-se a malalties greus com la depressió, l’obesitat o la diabetis, tal com apunta l’OMS.

Per guanyar la partida a l’insomni cal revisar l’estil de vida

Estil de vida a examen

Per guanyar la partida a l’insomni el primer pas és revisar els hàbits de vida i detectar si algun dels que formen part del dia a dia poden entorpir el descans nocturn. Intentar ser fidel –en la mesura del possible– a un horari determinat, i llevar-se i anar a dormir aproximadament a la mateixa hora cada dia és una rutina molt adient per millorar els problemes del son.
L’alimentació també hi té un paper important. Sopar molt i just abans d’anar cap al llit pot pertorbar les hores de descans. La recomanació és evitar menjar tres hores abans d’anar a dormir, així previndrem males digestions i alteracions del son.
Alhora, també hi ajuda dur a terme accions rutinàries abans de ficar-se al homeopatia llit, com ara preparar-se una infusió calenta, llegir una estona o fer exercicis de relaxació.

Tractaments naturals

A la farmàcia hi podem trobar un arsenal de productes de fitoteràpia per afavorir el repòs. La valeriana, per exemple, és una de les plantes més efectives contra l’insomni. D’altra banda, els remeis homeopàtics poden funcionar com a tractaments coadjuvants en els problemes del son, sobretot quan s’associen a una situació d’estrès o a una preocupació puntual. Alguns dels productes homeopàtics més utilitzats en aquests casos són Arsenicum Album 30 CH, sobretot indicat per a persones de caràcter ansiós; Nux Vomica 30 CH, per
a persones amb moltes dificultats per agafar el son o China 9 CH, contra els despertars a mitja nit.

XF recomana: Procura dormir entre 7 i 9 hores al dia i, si no ho aconsegueixes, consulta el metge o el farmacèutic