XarxaFarma recomana: Deu peces de vegetals, millor que cinc

25 maig, 2017 per a General, Nutrició

vegetalsMenjar cinc peces de fruita i verdura al dia és un dels consells més estesos entre dietistes-nutricionistes i metges per preservar la salut. No obstant això, augmentar fins a deu el nombre de racions de vegetals diàriament podria ser encara més òptim. És el que indica un estudi de la universitat Imperial College de Londres, que conclou que aquest hàbit alimentari podria evitar unes 7,8 milions de morts prematures al món cada any. La investigació es basa en una anàlisi exhaustiva dels resultats de 95 estudis disponibles de tota la població mundial, amb dades d’un total de 2 milions de persones.

Entre les conclusions, hi destaca que menjar més de cinc peces de fruita i verdura al dia redueix molt més les possibilitats de tenir problemes de salut com un atac de cor, un accident cerebrovascular, un càncer o mort prematura.