Campanya de salut XarxaFarma: La cura dels peus. Per arribar lluny. QUINES SÓN LES PRINCIPALS ALTERACIONS DELS PEUS?

16 maig, 2017 per a General, Salut

peus catalàSequetat de la pell

La manca de greix  a la planta dels peus afavoreix que la pell es deshidrati i n’augmenti el gruix per acumulació d’una proteïna anomenada queratina. Una bona hidratació diària pot prevenir aquesta alteració.

Dolor als peus

La fricció i la pressió mantingudes en el temps, la inflamació de les articulacions dels ossos del peu i les pedicures mal realitzades generen complicacions que van acompanyades de mal als peus, com les durícies, els ulls de poll, els galindons i les ungles encarnades.

Malformacions

Des del naixement fins a l’edat adulta, el peu passa per diferents etapes de creixement fins a la consolidació dels ossos. Durant aquest creixement poden aparèixer deformitats que afecten l’arc de la planta, com el peu pla i el peu buit, les quals en l’edat adulta poden influir en altres problemes i patologies com els dits de martell.

Infeccions per fongs

La infecció més típica dels peus és el peu d’atleta i es deu al creixement de fongs, especialment entre els dits. És una infecció molt contagiosa, per la qual cosa, en cas de patir-la, cal evitar compartir tovalloles i caminar descalç.

Mala olor i transpiració excessiva

La planta del peu conté moltes glàndules sudorípares necessàries per mantenir la funció termoreguladora del cos. La humitat d’aquesta zona afavoreix el creixement de certs microorganismes que, en condicions extremes, es poden degradar i provocar olors fètides.

Per conèixer millor aquestes alteracions i saber com prevenir-les i tractar-les consulta el farmacèutic