Solucions naturals per perdre pes

25 abril, 2017 per a Benestar, General

pesEncara que per aprimar-se cal combinar l’exercici físic amb una dieta saludable, l’homeopatia també hi pot ajudar.

Amb l’arribada del bon temps són molts els que es proposen perdre pes. Aconseguir resultats és molt complicat si no es compleixen dos dels pilars bàsics d’un estil de vida saludable. Més que llançar-se a una dieta per aprimar-se –que quan s’abandona pot crear l’anomenat efecte rebot–, s’han de revisar els hàbits alimentaris. El primer pas és evitar la ingesta d’aliments hipercalòrics, com els snacks, els precuinats, la brioixeria industrial, la maionesa o la mantega. La carn vermella i els embotits també tenen una aportació calòrica alta. No obstant això, no cal renunciar al consum de carn: es pot optar per varietats més lleugeres, entre les quals es troben el conill i el pollastre. D’altra banda, un mal costum –i enemic a l’hora de vèncer la balança– és picar entre hores. El millor és fer cinc àpats al dia, i tenir aliments a la cuina que permetin enganyar la gana sense acusar després els quilos sobrers. Una peça de fruita, un grapat petit de fruita seca o crudités, com ara pastanaga i api acompanyats d’una salsa vegetal, són una bona alternativa com a refrigeri.

Una peça de fruita o ‘crudités’ de pastanaga i api són una opció saludable com a refrigeri

Exercici físic

Els canvis en l’alimentació han d’anar acompanyats de la pràctica d’exercici físic. Exercitar-se no implica necessàriament apuntar-se a un gimnàs o anar a córrer diàriament. Per combatre el sedentarisme n’hi ha prou amb caminar 30 minuts al dia o tenir l’hàbit de pujar i baixar escales. Malgrat això, un exercici més intens, com la tonificació amb peses o les rutines aeròbiques són un bon revulsiu contra els quilos de més.

Remeis homeopàtics

Les solucions homeopàtiques poden funcionar com a complement a l’exercici i la dieta en l’objectiu de perdre pes. En aquelles persones que tendeixen a menjar per ansietat i a atipar-se, es recomana el remei Antimonium crudum 9 CH. La solució Anacardium orientale 30 CH serveix per regular la gana i evitar picar entre àpats. Quan la tendència a engreixar-se es relaciona amb un estat de nervis o tristesa i és ocasional –com a conseqüència d’un problema emocional– s’aconsella Ignatia 15 CH. D’altra banda, en persones sedentàries i amb problemes d’obesitat, se solen prescriure aquests tres medicaments homeopàtics: Calcària carbònica, Nux vomica o Sulfur. No oblidis que abans de començar un tractament per perdre pes, sempre has de consultar el metge o el farmacèutic.

XF recomana: Beu molta aigua i pren infusions de dent de lleó, que tradicionalment s’han associat a les dietes per aprimar-se