XarxaFarma respon: Dolor a les cervicals. “Tinc 30 anys i practico esport amb freqüència. Últimament, però, em fan molt de mal les cervicals. Pot tenir relació amb l’estrès?”

5 abril, 2017 per a Consultori, General

cervicalsLes causes principals de dolor cervical en joves són les contractures musculars, els traumatismes o les postures inadequades mantingudes durant molt de temps. L’estrès dificulta la flexibilitat i augmenta la rigidesa de la musculatura. Per rebaixar la sensació de dolor cal aprendre a respirar tranquil·lament per combatre els estats de nervis, no passar gaire temps en la mateixa postura i evitar dormir de bocaterrosa, ja que aquesta posició pot perjudicar la curvatura de la columna cervical.

Quan el dolor és intens però ocasional, pots recórrer a certs analgèsics com el paracetamol o l’ibuprofen. En canvi, si persisteix més d’una setmana, el millor és que consultis el farmacèutic o el metge i que no t’automediquis.