Nutrigenòmica: Com prevenir malalties amb l’alimentació

16 febrer, 2017 per a General, Nens, Nutrició

nutrigenomaLes noves tecnologies ens ajuden a descobrir com influeix l’alimentació en la prevenció i el control de diverses malalties.

Els aliments contenen unes parts funcionals que són assimilades per  les cèl·lules i que es coneixen com a micronutrients –vitamines, minerals, oligoelements, àcids grassos i aminoàcids essencials–. En termes senzills, podem definir la nutrigenòmica com una branca de la ciència que estudia els nutrients que requereix l’organisme segons la seva genètica. Mitjançant aquesta disciplina, s’ha relacionat la dieta amb la prevenció i la curació de malalties cròniques. També s’ha atribuït el fet que els nens tinguin una nutrició òptima amb què puguin desenvolupar la seva millor versió tant física com mental.

En la societat actual, el menjar ric en calories i pobre en nutrients fa que tinguem una població cada vegada amb més sobrepès infantil i un risc elevat que pateixin malalties cròniques en l’edat adulta (patologies cardiovasculars, obesitat, desordres en l’aprenentatge, osteoporosi, trastorns neurològics…).
És una realitat que els nens no ingereixen els micronutrients que necessiten només amb la dieta, per això recomano Nutrigen. Gràcies a la nutrigenòmica, coneixem l’enorme importància que tenen aquests micronutrients en l’expressió del codi genètic dels més petits. Nutrigen és una marca que innova en nutrició i que aporta components funcionals que falten en l’alimentació avui en dia. El tipus de nutrició que proposa es basa en el fet que cada nen i les seves necessitats són diferents. Per aquesta raó ha desenvolupat tota una línia de productes per adaptar-se a ells.

Nutrigen complementa el dèficit nutricional del nen, n’estimula el desenvolupament físic i mental, i el creixement lineal; en controla el pes i redueix el risc de malalties cròniques en el futur, assegurant que els petits creixin amb el millor estat de salut possible.

Dra. Rosa Mª Picazo Rueda
N. de col·legiada 28/07/38382
Llicenciada en Medicina i Cirurgia
per la Universitat Complutense de Madrid