Dos plats que t’obriran la gana i augmentaran el teu rendiment

11 juliol, 2018 per a General, Receptes

LASANYA DE TOFU I ESPINACS

INGREDIENTS (Per a dues persones):

 • 1 paquet de massa per a lasanya.
 • ¼ kg de tofu (formatge de soja).
 • 2 cullerades d’alfàbrega fresca.
 • 2 alls.
 • 2 cullerades de suc de llimona.
 • Gingebre ratllat.
 • 4 cullerades d’oli d’oliva.
 • Sal i pebre.
 • 300 g d’espinacs.
 • 2 cebes ratllades.
 • 4 cullerades de formatge ratllat.

Per la salsa:

 • 2 cullerades d’oli d’oliva.
 • 4 tomàquets pelats i tallats a daus.
 • 1 ceba ratllada.
 • 1 pastanaga ratllada.
 • Sal i pebre.

ELABORACIÓ:
Bullim les plaques de lasanya i les reservem. Desfem el tofu amb un passapuré. Ofeguem amb l’oli les cebes i l’all. Dividim la preparació en dues parts i en barregem una amb el tofu, la llimona, el gingebre i l’alfàbrega. Salpebrem. Deixem macerar uns quants minuts. Bullim els espinacs i els piquem. Després els afegim la resta de les cebes. També el formatge ratllat i salpebrem. Anem col·locant capes amb les plaques de lasanya i abocant el farcit alternativament en una plàtera per al forn. Ho reservem. Per a la salsa: ofeguem la ceba amb l’oli, afegim la pastanaga i els tomàquets. Salpebrem. Aboquem la salsa damunt de la lasanya, cobrim la plata amb paper d’alumini i ho coem al forn moderat durant 15 minuts.

 

ESPAGUETIS AMB TOMÀQUET I ALFÀBREGA

INGREDIENTS (Per a dues persones):

 • ½ kg d’espaguetis.
 • 3 tomàquets.
 • 15 fulles d’alfàbrega.
 • 1 all.
 • 50 g de formatge ratllat.
 • Oli d’oliva verge.
 • Sal i pebre.

 

 

ELABORACIÓ:
Per coure la pasta posem en una olla mig litre d’aigua amb un grapadet de sal i una cullerada sopera d’oli. Afegim la pasta i la deixem a foc mitjà durant 15 minuts. Per fer la salsa de tomàquet, posem a bullir els tomàquets durant 10 minuts. Una vegada cuits, els pelem, els traiem les llavors i els tallem a trossets. Hi afegim una mica de sal i els deixem escórrer en un colador entre 10 i 15 minuts. Mentre reposen els tomàquets, rentem i assequem les fulles d’alfàbrega i pelem l’all. Finalment, barregem l’alfàbrega, l’all i el tomàquet trossejat amb una miqueta de sal i pebre en un bol amb la batedora incorporant a poc a poc l’oli. Un cop feta la salsa, escorrem la pasta, la barregem amb la salsa i aboquem el formatge ratllat per sobre.