Entrevista al Dr. Joaquín Tejero, director d’I+D a Saludbox. “Pretenem millorar la qualitat de vida de les persones”

19 gener, 2017 per a Entrevista, General

xicletsL’empresa Saludbox ha desenvolupat xiclets, gominoles i comprimits masticables amb propietats saludables i una bona biodisponibilitat.

Saludbox és una empresa especialitzada en la investigació, el desenvolupament i la innovació de l’absorció per via sublingual, amb l’objectiu de distribuir una sèrie d’actius de ràpida absorció, còmodes en la dosificació i que afavoreixen l’adhesió al tractament de forma innovadora.

XF: Com neix Saludbox?
Joaquín Tejero: A causa de la trobada fortuïta amb el que avui és el nostre director general, Carlos Alfonso. Durant l’etapa en què va recórrer diferents països de Llatinoamèrica, es va interessar per la via sublingual i el fet de mastegar com a forma d’accés d’actius en l’organisme. Jo tenia interès a investigar aquesta via, trobar actius innovadors i poder convertir-los en productes funcionals per vendre’ls en farmàcies.

XF: Per què li va interessar la via sublingual?
J.T.: Els productes que s’ingereixen es degraden a l’estómac. Aconseguir que, a través de la salivació, les glàndules que tenim a la boca permetin el pas al torrent sanguini assegura una concentració en sang dels actius que faciliten els resultats clínics esperats. Això evita, en molts casos, haver de prendre un nombre elevat de comprimits/tabletes per aconseguir una dosi diària recomanada –cosa que, a mitjà termini, pot fer abandonar el tractament–. A més, tant els xiclets com les gominoles estan fabricades amb pectina de qualitat farmacèutica, segons normes de la GMP i amb aprovació de l’FDA, i són aptes per a vegetarians i vegans.

“Mitjançant la salivació, la concentració en sang del principi actiu és més elevada”

XF: Com es presenten?
J.T.: Hem investigat i desenvolupat 3 presentacions: xiclets i gominoles funcionals i comprimits masticables, segons el perfil d’usuari a qui van dirigits. Avui dia, amb un envelliment clar de la població, pretenem millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que desitgin complementar una dieta sana i l’exercici adequat amb presentacions noves i atractives, per assegurar-nos l’adherència al tractament.

XF: Quins productes es comercialitzen a Espanya?
J.T.: D’una banda, diverses gominoles: amb ferro –sense el sabor desagradable d’aquest mineral–; polivitamíniques, pensades per a nens i que contribueixen al metabolisme energètic; una de les quals inclou vitamines del grup B i fosfatidilserina; i una altra que està desenvolupada per preservar el rostre dels senyals del pas del temps. També disposem d’una presentació per a la salut ocular; un comprimit masticable i un xiclet contra les aftes bucals, que conté àcid hialurònic de molt baix pes molecular per travessar fàcilment la barrera gingival. Així mateix, hem desenvolupat dos xiclets amb diferents usos, un d’aquests productes s’indica per mantenir uns nivells normals de colesterol, i l’altre com a activador sexual que incrementa la libido en tots dos sexes. D’altra banda, per aconseguir un bon descans nocturn, disposem d’un comprimit masticable amb melatonina.

XF: On es poden trobar?
J.T.: Saludbox aposta fermament pel canal farmàcia. Estem segurs que només una bona recomanació feta pel professional farmacèutic garanteix l’ús adequat de cada presentació i l’adherència del consumidor.