Un plus d’energia definitiu

22 octubre, 2016 per a General, Medicina natural, Salut

q10Un cafè ben carregat pot aconseguir estimular-nos durant un temps, però això no és res en comparació amb la injecció d’energia que proporciona el coenzim Q10.

És habitual que en tornar de la feina el nostre primer desig sigui descansar al sofà, ja que hem estat actius tot el dia. Però, no seria millor disposar d’energia suficient per posar-nos les sabates d’esport i anar a córrer o visitar el gimnàs? Això està al nostre abast. Només ens cal l’energia per poder-ho dur a terme, i ara és possible gràcies a un descobriment científic denominat coenzim Q10.

Combustible de l’organisme

El coenzim Q10 és cada vegada més conegut i utilitzat com a via per aconseguir energia i benestar. Aquesta substància, similar a les vitamines i que pot prendre’s en petites càpsules, proporciona un plus d’energia impossible d’aconseguir amb cafeïna o qualsevol altre estimulant. Aporta combustible a les cèl·lules i les ajuda a convertir els aliments en energia.

Molts beneficis

El seu efecte dista molt del “xut ràpid” que ofereix la cafeïna. Ben al contrari, en prendre’n s’experimenta un increment energètic que triga a esvair-se. A banda d’això, el consum de Q10 té altres beneficis:

• Pell més atractiva – Si les cèl·lules cutànies són capaces de produir més energia, permeten tenir una pell més sana, ferma i elàstica, afavorint a més la possibilitat de combatre eficaçment els radicals lliures.

• Cabells i ungles més sans – El Q10 també beneficia les condicions de creixement dels cabells, afegint-los més vida i volum. De forma similar, també s’observen beneficis en la salut de les ungles.

• Cèl·lules cerebrals – Les cèl·lulescerebrals requereixen grans quantitats d’energia per funcionar de forma òptima. Què millor que fer servir un complement de Q10?

• Genives – Té més de 30 anys? És possible que les seves genives sagnin. El consum de complements de Q10 contraresta eficaçment el sagnat i ajuda a mantenir un teixit gingival sa.

Opta per la qualitat

Existeixen moltes marques de Q10 en el mercat, però el que molts no saben és que hi ha grans diferències de qualitat entre les unes i les altres. Una firma escandinava que fa 25 anys que està en el mercat europeu ha aconseguit posicionar-se com el producte de referència de Q10. Es produeix emprant una matriu especial d’oli vegetal i una tècnica tèrmica exclusiva que assegura l’absorció completa en sang de les molècules de Q10. El producte és referència oficial de l’Associació Internacional del Coenzim Q10 (ICQA) i ha estat documentat en més de 100 estudis publicats. Un dels més recents, anomenat Q-Symbio, va ser dut a terme emprant aquesta marca en concret, demostrant que el coenzim Q10 reduïa la mortalitat cardiovascular en pacients amb insuficiència cardíaca crònica.

Característiques del “nutrient energètic”

• Es troba a la carn (principalment a la vedella i el porc), la soja, les sardines i el bròcoli, entre d’altres aliments.
• El fetge produeix coenzim Q10. Aquesta producció endògena comença a disminuir a partir dels 20 anys.
• Els òrgans amb més dependència de Q10 són el cor, el cervell, el fetge, el ronyó i els músculs esquelètics.
• No existeixen efectes secundaris relacionats amb la presa de Q10.
• Les persones que prenen medicaments reductors del colesterol tenen més necessitat de Q10.
• La ciència ha observat un efecte positiu del coenzim Q10 en casos d’insuficiència cardíaca, baixa fertilitat masculina i certs trastorns neurodegeneratius, com les malalties de Parkinson i Huntington.