Propietats del te verd

24 agost, 2016 per a General, Medicina natural

te verd1Les fulles del te verd són riques en polifenols, entre els quals destaca l’epigalocatequina galato, notable per les seves propietats antioxidants que ajuden a contrarestar l’acció dels radicals lliures. El te verd també s’utilitza per les seves propietats tonificants i suaument diürètiques.

Precaucions i consells d’ús:

En casos de tractament amb medicació per el sistema nerviós, el cor o la circulació, consultar al metge.

No s’aconsella el seu ús en cas d’embaràs o lactància.

Beneficis:

  • Prevé el glaucoma i altres malalties oculars.
  • Redueix les malalties de les dents i les genives.
  • Consumit amb moderació (de 3 a 6 tasses al dia) disminueix el risc de mort per malaltia cardiovascular, segons un estudi publicat a la revista Arteriosclerosi, Thrombosis, and Vascular Biology: Journal of the American Heart Association.
  • Un estudi realitzat a l’Escola Mèdica d’Atenes (Grècia) indica que 30 minuts després de beure una tassa de te les grans artèries de l’organisme es dilaten, el que evita problemes circulatoris, aterosclerosi, etc.
  • Un dels seus components, l’epigalocatequina (EGC), promou el creixement de les cèl·lules òssies (osteoblasts) fins a un 79%, el que enforteix els ossos, augmenta la seva mineralització i ajuda a prevenir l’osteoporosi.
  • Inhibeix el creixement dels bacteris.