Beneficis de l’alga espirulina

31 agost, 2016 per a General, Medicina natural

espirulinaA diferència de la resta de plantes terrestres, l’espirulina és de molt fàcil digestió perquè no té membrana cel·lular. És rica en proteïnes i conté fins a 9 aminoàcids essencials. Gràcies als aminoàcids com la fenilalanina i la melatonina, l’alga espirulina ens pot ajudar a reduir la sensació de gana i a combatre l’insomni.

El consum d’espirulina també ens aporta minerals com el: calci, el magnesi i el ferro.

Pel que fa a les vitamines, l’espirulina és rica en vitamines A, B i E, vitals per a la correcta metabolització dels greixos, el correcte funcionament del sistema nerviós i cardiovascular i la correcta formació de glòbuls vermells.

La presència de clorofil·la en l’espirulina, és molt important ja que aquest pigment té la capacitat de desintoxicar l’organisme i protegir el fetge.

Millora el rendiment físic i la recuperació muscular, ajuda a enfortir el sistema immunitari, afavoreix l’eliminació de substàncies tòxiques de l’organisme i purifica i neteja la sang, ajuda a combatre possibles carències alimentàries, estimula el metabolisme i millora la resposta a l’estrès diari i la fortalesa interior.

Com prendre alga espirulina?

L’alga espirulina en pols es pot prendre en batuts, sucs, aigua o bé empolvorat en amanides o sopes.

Si preferim prendre l’espirulina en càpsules hem de seguir les instruccions del fabricant. Normalment, s’ha de prendre un comprimit abans del dinar i el sopar