Com afrontar les digestions pesades gràcies a l’homeopatia

17 agost, 2016 per a General, Homeopatía

HOMEOPATIA I PROBLEMES DIGESTIUSLa medicina natural i l’homeopatia són bones aliades per combatre una mala digestió per àpats copiosos. Tracten la sensació de pesantor, els gasos i eructes, i també l’acidesa.

Amb la calor, mengem menys i, a més, acostumem a decantar-nos per àpats més lleugers. Però també és temps de barbacoes i sopars amb la família o els amics. És aleshores quan podem menjar en excés i patir les conseqüències d’una digestió pesada. En aquest cas tenim l’opció de recórrer a l’homeopatia, que ens aporta solucions efectives i sense efectes secundaris per evitar el malestar.

Què és la indigestió

Abans de conèixer-ne els remeis, revisem per què es produeix la indigestió. Quan ingerim menjar, passa per la boca i el masteguem. Una vegada arriba a l’estómac triturat, s’hi segreguen una sèrie d’àcids –alguns molt corrosius com l’àcid clorhídric– que pasten el bol alimentari. Posteriorment, l’estómac propulsa aquest bol a l’intestí, on s’absorbeixen les substàncies indispensables per a l’organisme. Quan mengem massa de pressa, l’estómac ha de fer una doble funció, perquè les dents no han triturat correctament el menjar i les digestions són més lentes i pesades. A banda d’això, l’estómac té la capacitat d’anarse adaptant a allò que mengem. Si un dia ens passem de la ratlla, l’estómac es troba amb una quantitat anormal respecte de la que habitualment digereix, necessita segregar més àcids i la digestió s’allarga més. A més, es pot produir una inflamació.

Faig una migdiada?

Encara que ens vingui de gust i s’aconselli descansar entre deu i vint minuts després dels àpats, si s’ha menjat en abundància, ficar-se al llit pot comportar una mala digestió. Passa el mateix després de sopar. Com més buit estigui l’estómac abans d’anar-se’n al llit, millor. A més, una digestió pesada durant la nit farà que el nostre descans no sigui tan reparador. Intenta sopar sempre de forma lleugera.

Si saps que menjaràs més del que és habitual, pots prendre un remei preventiu

Alleujar les molèsties

La millor manera de prevenir les digestions pesades és adoptant uns bons hàbits a l’hora de menjar, és a dir, menjar a poc a poc, mastegar bé, en plats petits i no repetir. Però si ens passem puntualment, podem recórrer a la medicina natural. Per exemple, prendre infusions de plantes com la camamilla, la menta, el fonoll, el comí o la sàlvia. L’homeopatia també és una gran aliada. Com a remei preventiu, el Lycopodium es prescriu a aquelles persones que acostumen a tenir una digestió més lenta i pateixen gasos després de la ingestió de menjars. Nux vomica, per la seva banda, està indicada després d’excessos alimentaris, abusos d’alcohol, d’excitants –cafè, espècies…– o de medicaments. Sulfuricum acidum pot prendre’s si a més hi ha reflux gastroesofàgic. Es recomana Antimonium crudum si hi ha molta pesantor, inflor i eructes.

XF recomana: Abans de prendre un remei homeopàtic, descriu bé al farmacèutic els símptomes que pateixes