Alleugereix els cops i les torçades amb homeopatia

29 juny, 2016 per a General, Homeopatía

homeopatia i copsSón problemes típics que acostumen a tenir lloc durant les vacances i sobretot afecten els nostres fills. No t’oblidis d’incloure remeis homeopàtics a la teva farmaciola d’estiu per alleujar els petits traumatismes.

Cops, torçades, inflamacions… són problemes típics de l’estiu que, si no són greus, poden tractar-se amb homeopatia. Un dels aspectes més importants d’aquests fàrmacs és que són segurs i no tenen efectes secundaris, fet pel qual convé portar-los a la farmaciola de vacances per a tota la família.

Àrnica, la protagonista

El remei natural més utilitzat per tractar contusions és l’àrnica i, tradicionalment, s’ha utilitzat aquesta planta per als bonys. Hi ha molts tipus d’àrnica, però la més coneguda és la montana, que s’utilitza per calmar el dolor, augmentar el flux sanguini a la part malmesa, prevenir els hematomes o accelerar-ne la reabsorció quan comencin a formar-se. Per això, com més aviat s’administri sobre la zona afectada, més ràpid hi actuarà. Però a banda de l’Arnica montana, hi ha altres remeis homeopàtics que poden tractar aquests petits accidents estiuencs.

Com més aviat s’administri el tractament millor actuarà i previndrà hematomes

Un remei per a cada tipus 

Per a les contusions i esquinços s’utilitzarà Calendula. Les dilucions més freqüents són 7 CH, D4. S’aconsella prendre’n tres grànuls tres cops al dia. Per a ferides i contusions del trajecte nerviós, sobretot dels dits, es recomana Hypericum perforatum (7 CH – 9 CH – 15 CH, D4). La indicació és prendre’n tres grànuls i es pot repetir amb la freqüència que calgui. Si s’han patit contusions, luxacions, ferides del periosti –membrana que recobreix els ossos–, el remei homeopàtic a triar és Ruta graveolens (4 CH – 5 CH- 7 CH, D2) i de dos a tres grànuls tres o quatre cops al dia. Si les luxacions es deuen a sobreesforços, amb dolor que empitjora amb el repòs i millora amb el moviment: cal triar Rhus toxicodendron (7 CH, D12), almenys tres grànuls tres vegades al dia. Per a l’ull morat o esquinç de turmell optar per Arnica 4 CH i Ledum palustre 4 CH –dos grànuls de cada en alternança, al més aviat possible; seguir amb dos grànuls cada hora i espaiar segons millora.

XF recomana: Explica al teu farmacèutic com s’ha produït el cop o la torçada per triar el millor tractament