Dos plats d’herència mediterrània: senzills i molt saludables

20 juny, 2018 per a General, Receptes

TONYINA AMB VERDURES A LA MEDITERRÀNIA

INGREDIENTS (per a 4 persones):
· 720 g de filets de tonyina vermella d’almadrava,
neta d’espines i pell.
· 4 alls picats.
· 125 g de pebrot, sense llavors i tallat a daus.
· 2 dl d’oli d’oliva verge.
· 250 g de ceba tallada a daus d’1 cm.
· Sal i pebre mòlt.
· 150 g de carbassó rentat i tallat a daus.
· 250 g de tomàquet pelat i tallat a daus.

ELABORACIÓ:
Ofeguem la ceba, l’all i els pebrots amb l’oli a foc molt lent. Hi afegim el tomàquet i deixem que es vagi fent lentament durant quinze minuts. Hi incorporem el carbassó, la sal i el pebre. Que cogui 15 minuts més. Ho rectifiquem de sal, ho apartem i reservem calent. D’una altra banda, preparem la planxa molt calenta. Greixem la tonyina amb l’oli i la passem pels dos costats a la planxa, sense que arribi a fer-se gaire i que quedi sucosa i no s’assequi.

COCOTXES DE BACALLÀ AMB SALSA

INGREDIENTS (per a 4 persones):
· ½ kg de cocotxes de bacallà dessalades.
· 3 patates.
· 2 alls.
· 1 ceba tendra.
· Farina.
· Ou.
· Sal.
· Oli d’oliva verge.
· 1 got d’aigua.
· 1 got de brou de peix.
· Julivert picat.

ELABORACIÓ:

En una cassola es preparen amb foc ben lent la ceba tendra i un all picat. A continuació hi afegim les patates pelades i a talls no gaire gruixuts i ho ofeguem. Un cop tot ofegat afegim a la cassola un got d’aigua i un got de brou de peix i deixem que es faci durant 20 minuts a foc lent. Arrebossem les cocotxes amb farina i ou i les fregim amb un all a la paella. Per acabar, fiquem a la cassola les cocotxes i les deixem a foc lent durant 5 minuts. Com a toc final hi afegim una mica de julivert picat.