Com practicar esport d’intensitat sense tenir fatiga muscular

27 maig, 2016 per a General, Homeopatía

Injured female legs with red spots. Muscle strain and stretchLa fatiga muscular és molt freqüent en esportistes que realitzen esport de forma intensa, ara bé hi ha alguna manera de prevenir-la?

Si bé l’ideal és espaiar l’esforç físic al llarg de la setmana, a vegades això no és possible sobretot si ets un esportista professional. Per això, es recomana mantenir una dieta variada i equilibrada rica en vitamines i minerals específics.

El magnesi és, per exemple, un dels minerals que més es pot perdre a conseqüència de la sudoració, i no obstant això aquest mineral ajuda a disminuir el cansament i la fatiga i contribueix a una funció muscular normal.

Aquest mineral es troba en aliments tan variats com la fruita seca, els espinacs els cereals integrals, l’alvocat o el peix.

Un altre mineral important per a la pràctica esportiva és el seleni, del que alguns estudis asseguren que protegeix de malalties cardiovasculars. També està present en verdures, carns vermelles, peixos i mariscs, ous, lactis, fetge i en l’all.

Si a més vam completar la nostra alimentació amb la vitamines B1, B6, i B12, llavors estarem contribuint al funcionament normal del sistema nerviós i a la funció psicològica normal. La majoria d’aquestes vitamines es troben en cereals integrals, carns, fetge i ronyons, llegums, ous, algunes verdures (de fulla verda o la coliflor), fruites (plàtan) i làctics i els seus derivats.

En el cas que vulguem complementar l’alimentació, podem recórrer a Magnesium 300+ de Laboratoris Boiron. En aquest cas, amb l’objecte d’espaiar la ingesta de magnesi al llarg del dia, s’aconsellen dues preses diàries de dos comprimits, una a l’esmorzar i una altra en el sopar, tant en adults com adolescents.

Si tenim cura de la forma en què ens nodrim ajudarem al nostre organisme a reduir la fatiga muscular, però no hem d’oblidar altres hàbits essencials a l’hora de realitzar exercici. Així, és important hidratar-se en tot moment, abans, durant i després. Tampoc hem d’oblidar-nos de fer estiraments previs i posteriors a l’activitat, ja que d’aquesta manera a més d’evitar que tinguem agulletes estarem prevenint lesions.

No obstant això, després d’un dia de dur treball físic pots tenir molèsties musculars. Existeixen productes elaborats a base de la planta fresca Arnica montana, un vegetal que proporciona un efecte calmant aplicat immediatament sobre la zona afectada mitjançant un massatge suau, de 2 a 3 vegades al dia, fins a aconseguir l’absorció completa.