Com alleujar els trastorns de la veu amb homeopatia?

16 abril, 2016 per a General, Homeopatía

Woman talking with alphabet letters coming out of her mouthEn el Dia Mundial de la Veu, 16 d’abril, recordem que la primavera és una de les estacions on els trastorns de la veu poden manifestar-se per diverses circumstàncies. De fet, una de les característiques específica de la primavera és la freqüència dels canvis bruscos de temperatura el que propicia l’aparició de refredats, que poden afectar la nostra gola causant dolor o altres trastorns relacionats amb les cordes vocals.

El mal de coll i els trastorns de la veu poden originar-se també per altres motius com l’estrès, la fatiga física, trastorns congènits del sistema fonador, una mala tècnica vocal, forçar la veu amb freqüència cridant o elevant el seu volum, etc. Una climatització incorrecta, les al·lèrgies i l’abús de l’alcohol o el tabac, també poden provocar afeccions relacionades amb la veu.

Els professionals que utilitzen la veu com a mitjà per guanyar-se la vida, és a dir, cantants, mestres, teleoperadors, intèrprets, etc., tenen una tendència més gran que altres persones a presentar aquests trastorns. Aquesta prevalença és normal si tenim en compte que aquestes professions impliquen forçar la veu a l’haver de usar-la de forma continuada, de manera que al final les cordes vocals poden ressentir-se. Això implica que algun o diversos dels sistemes implicats en el procés fonador -laringe (sistema vibrador); faringe, boca, dents, fosses nasals i sins paranasals (sistema ressonador) i l’oïda (sistema auditiu) – pateixen una lesió donant lloc al que es coneix com disfonia o alteració de la veu.

La disfonia o ronquera es produeix quan la veu apareix bufada, cridanera o tensa amb canvis de volum, mentre que l’afonia sorgeix quan tot just podem parlar o hem perdut la veu per complet i pot estar provocada per problemes físics o psicològics.

L’homeopatia és eficaç per a l’abordatge dels casos d’afonia, ronquera i fatiga de les cordes vocals. És important destacar també que els medicaments homeopàtics són compatibles amb altres medicaments i es poden prendre de forma perllongada, ja que no influeixen sobre la capacitat de conduir vehicles.

Els medicaments homeopàtics ajuden a calmar la irritació, el mal de coll i l’afonia. I et recordem que són aptes per a tota la família, tant nens com adults.