Una alternativa per tractar les al·lèrgies sense efecte sedant

22 abril, 2016 per a General, Homeopatía

al·lèrgies alternativaCada vegada més al·lèrgics recorren a l’homeopatia per alleujar els seus símptomes. L’absència d’efectes secundaris, com la somnolència que produeixen els antihistamínics, n’és una de les raons principals.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, les al·lèrgies van en augment a tot el món, tant en països desenvolupats com en vies de desenvolupament. S’estima que centenars de milions d’individus pateixen rinitis i que 300 milions tenen asma o malalties que afecten notablement la qualitat de vida. El tractament habitual de les al·lèrgies és l’administració d’antihistamínics i esteroides, però l’homeopatia també hi ofereix una solució eficaç i complementària

Existeixen preparats homeopàtics amb diverses soques per tractar diferents símptomes d’al·lèrgia

Sense somnolència

“Un dels principals problemes dels medicaments antihistamínics és la somnolència que produeixen. Els fàrmacs homeopàtics no tenen aquest efecte secundari i tot i això poden proporcionar un alleujament simptomàtic a la rinitis, la picor d’ulls i la sensació de congestió i atordiment”, assenyala la doctora en Farmàcia, Gracia Uceda, pedagoga de Mi Farma Formació.

XF recomana: El teu farmacèutic també està format en homeopatia. Consulta’l per prevenir i tractar els símptomes de l’al·lèrgia

Visita el metge

Per saber quin remei cal prendre és recomanable l’ajuda d’un homeòpata especialitzat. Aquest expert tindrà en compte la forma de reaccionar davant de l’al·lergogen (si s’esternuda més a una determinada hora del dia, si la destil·lació aquosa nasal provoca irritació, si a banda de la picor d’ulls el llagrimeig que l’acompanya és ardent o per contra no irritant…). Segons aquests símptomes podrà aconsellar la presa d’Allium cepa (al·lèrgies respiratòries), Euphrasia (llagrimeig profund), Arsenicum album (si els símptomes empitjoren a la nit), Histaminum (si hi ha picor i ulls enrogits), entre d’altres”. Cal recordar que aquests fàrmacs es toleren molt bé, i en general manquen d’efectes secundaris. Si no existeix intolerància a la seva composició, les dones, els infants i la gent gran també els poden prendre.