Què aporta l’homeopatia en el tractament de l’al·lèrgia al pol·len?

31 març, 2016 per a General, Homeopatía

Woman with allergy over flowersLes persones que pateixen al·lèrgia al pol·len veuen minvada la seva qualitat de vida, principalment perquè alguns dels seus símptomes són recurrents i molestos. Dins d’aquests símptomes destaquen, sobretot, esternuts, congestió o degoteig nasal, picors, llagrimeig i irritació ocular, etc.

I a més de tots aquests símptomes, que moltes vegades es confonen amb els d’un refredat comú, els al·lèrgics al pol·len presenten en ocasions alteracions del son, dificultats per realitzar les seves activitats diàries o desenvolupar una vida social normal, el que de vegades afecta també a el seu rendiment escolar i / o professional.

Un dels símptomes més incòmodes és el de les irritacions oculars. De fet, segons la Societat Espanyola d’Oftalmologia fins a un 32% dels casos aquest és l’únic símptoma que manifesta un al·lèrgic. La principal manifestació és la picor ocular i periocular, acompanyat de llagrimeig, i tots dos ho pateixen aproximadament el 90% dels pacients.

Per suportar millor aquest trastorn es recomana mantenir una higiene ocular adequada. Euphralia de Laboratoris Boiron, pot ser una opció, ja que és una solució oftàlmica utilitzada com a netejador ocular en adults i nens a partir d’un any, en cas d’irritació, molèsties oculars o sequedat ocular lleugera d’origen divers. A més, no tenen conservants, es presenten en unidosi i és fàcil d’utilitzar: només cal aplicar una o dues gotes a cada ull de dos a sis vegades al dia.

Homeopatia i al·lèrgia

L’homeopatía per l’al·lèrgia permet el tractament en totes les fases de la reacció al·lèrgica, tant en la prevenció com en el tractament simptomàtic de la rinoconjuntivitis.

Com a mètode preventiu, l’homeopatia disminueix la intensitat dels símptomes al·lèrgics del pacient. Mentre que en l’abordatge dels símptomes, aquesta terapèutica és eficaç per a l’alleujament simptomàtic de la crisi al·lèrgica (rinorrea, esternuts, llagrimeig, congestió nasal, picor nasal …). Alhora:

- Tracta específicament l’al·lergen que causa els símptomes, el pol·len
– Alleuja el conjunt dels símptomes
– Cobreix altres necessitats:
• Reforça la millora dels símptomes en combinació amb els tractaments convencionals.
• Ofereix un tractament a pacients que han tocat sostre amb antihistamínics i corticoides.
• Disposa d’un tractament per a pacients de risc, com embarassades, ancians, nens, hipertensos, polimedicats, que presenten contraindicacions o interaccions amb els tractaments convencionals.

Finalment, destacar que pel que fa a la tolerabilitat, l’homeopatia per l’al·lèrgia no produeix somnolència ni sequedat de les mucoses.