Com abordar l’estrès continuat amb homeopatia

25 febrer, 2016 per a General, Homeopatía

estres 4Tots sabem que l’estrès és una resposta normal de l’organisme davant determinades situacions i que en dosis adequades pot contribuir a reaccionar en aquestes circumstàncies concretes. El problema es produeix quan no som capaços de controlar aquest estrès i es perllonga en el temps. Si això succeeix la qualitat de vida comença a veure afectada a causa de la gran quantitat i varietat de símptomes que presenta aquest trastorn en el nostre cos.

A més de tenir molèsties digestives, mal de cap o fatiga, entre d’altres, podem mostrar més irritabilitat, dificultat per relacionar-nos, manifestar nerviosisme nocturn o també presentar una autoestima baixa.

Un estrès prolongat en el temps pot repercutir negativament en la salut, derivant en ansietat i trastorns del son associats, per la qual cosa en arribar a aquests extrems és important reaccionar.

Els experts aconsellen una sèrie de mesures bàsiques per a regular els nivells d’estrès i reduir l’ansietat, que es basen principalment en mantenir una sèrie d’hàbits saludables com portar una dieta equilibrada, practicar exercici amb regularitat i mantenir una actitud positiva davant la vida.

Tractament de l’estrès amb homeopatia

L’homeopatia és eficaç per tractar l’ansietat i els trastorns del son associats. De fet, presenta una efectivitat global sobre l’estrès, l’ansietat i els trastorns del son associats. Proporciona alleujament sobre els diferents símptomes relacionats amb aquest trastorn, tant els físics com els psíquics o els relacionats amb el comportament.

Alhora, no s’han descrit efectes adversos associats a la presa de medicaments homeopàtics com: alteracions gastrointestinals, reaccions de fotosensibilitat, reducció de la libido, sequedat bucal … Es poden deixar de prendre, sense por de patir efecte rebot. Són compatibles també amb altres tractaments i afecten la memòria ni a la capacitat de concentració, a part que que tampoc influeixen en els reflexos o la coordinació, de manera que poden conduir sense riscos.

Sedatif és un medicament homeopàtic per l’estrès que es pot prendre durant períodes prolongats, no provoca dependència, no produeix somnolència residual, no altera la memòria ni la coordinació motora i no té interaccions descrites, pel que pot recomanar en pacients polimedicats o amb altres tractaments tradicionals per a l’ansietat i l’estrès.