Remeis per combatre el dolor i la inflamació de la gola

24 febrer, 2016 per a General, Homeopatía

mal de golaEl mal de coll acostuma a ser un dels primers símptomes del contagi pel virus del refredat. Produeix molt malestar, i dificulta la parla i la ingesta de menjar. És possible alleujar-lo amb tractament homeopàtic.

El mal de coll és una de les afeccions més comunes de l’hivern. A banda de dolor, irritació i dificultat per empassar, pot causar febre, mal de cap i malestar general. La majoria de les afeccions de la gola estan causades per virus i acostumen a originar-se amb el refredat. La recomanació general és beure molt líquid, intentar parlar tan poc com sigui possible, i enriquir la dieta amb brous i cremes de verdures. L’homeopatia, a més, pot alleujar-ne els símptomes i ajudar al fet que el pacient es trobi millor.

La sequedat de l’ambient pot empitjorar el mal de coll, humidifica i beu molt líquid

Tractaments

La Belladona és un dels remeis homeopàtics més utilitzats per tractar el mal de coll. S’administra quan les amígdales estan inflamades, hi ha dificultat per empassar el menjar o els líquids, i la gola està molt seca. També es poden fer servir preparats de mercuri quan la gola està molt enrogida, i hi ha inflamació i malestar. Un altre remei és Pyrogeniumes, que pot substituir els antibiòtics, o Apis mellifica, per suavitzar els símptomes. Si la gola està molt inflamada per un refredat es poden utilitzar Hepar sulphur i Lachesis, que a més ajudaran a recuperar la veu en cas de patir afonia. Per netejar les mucoses o si hi ha dolor quan s’obre la boca per badallar i per empassar aliments o begudes, es pot recórrer a la dissolució Argentum metallicum.

Consulta amb el metge

Encara que el mal de coll sol remetre al cap d’uns dies, és important visitar el metge si no es nota alleujament. Podria estar causat per un bacteri i seria necessari administrar un tractament antibiòtic. En qualsevol cas, és el metge l’únic que pot prescriure aquest tractament, després d’assegurar-se, mitjançant una prova diagnòstica, que la infecció és bacteriana.

XF recomana: Abans de començar un tractament, visita un homeòpata perquè pugui recomanar-te el millor remei