Rampes nocturnes? Poden ser degudes a un dèficit de magnesi

12 febrer, 2016 per a General, Medicina natural, Prevenció

rampes nocturnesAmb una petita quantitat extra de magnesi, un mineral molt saludable per a l’organisme, podràs evitar fàcilment les desagradables rampes que en algunes ocasions ens desperten enmig de la nit.

Tendeixes a despertar-te durant la nit amb els músculs de les cames totalment engarrotats? Desesperat per alleujar el dolor, surts del llit i intentes recolzar el peu a terra, però la cama et provoca un dolor indescriptible? Aquest tipus d’enrampades són un símptoma clar que l’organisme no disposa d’un nivell de magnesi suficient. Serà difícil determinar si es deu al fet de no incloure a la dieta prou verdura i fruita seca, o a una ingesta de cafè excessiva (que se sap que disminueix els nivells d’aquest mineral). Sigui quin sigui el motiu que les produeix, incloure un complement nutricional de magnesi ajuda a prevenir fàcilment aquestes rampes que poden resultar tan molestes.

Alleuja l’estrès

Existeixen altres beneficis relacionats amb el consum de complements nutricionals amb magnesi. Si s’està estressat pot ser bona idea incrementar la ingesta de magnesi. Aquest nutrient té efectes antihipertensors (ajuda a mantenir la tensió sanguínia en nivells normals), la qual cosa, dit sigui de passada, és molt útil per prevenir mal de caps, en cas que se sigui propens a patir-ne.

Enzims importants

El magnesi està involucrat en més de 300 reaccions bioquímiques del cos. La funció muscular és una de les essencials en les quals intervé el magnesi, i se sap que té un efecte estabilitzador sobre el cor. De fet, un estudi recent dut a terme per la Harvard Medical School va demostrar que el risc de mort cardíaca sobtada d’un grup de dones que presentava una ingesta de magnesi més elevada, era un 37 % menor en comparació amb les dones que mantenien una ingesta més reduïda. Aquestes conclusions s’han publicat a la prestigiosa revista científica American Journal of Clinical Nutrition.

Comprimits “explosius”

Com amb qualsevol altre nutrient, l’efecte del magnesi està determinat per la seva capacitat d’absorció durant la digestió. Una manera senzilla de comprovar-ne l’absorció és col·locar un comprimit de magnesi en un got d’aigua per observar amb quina velocitat es dissol. Alguns productes no aconsegueixen dissoldre’s, fins i tot al cap de molta estona, mentre que d’altres es dilueixen als pocs segons. El secret del magnesi de ràpida dissolució és un excipient especial que fa “explotar” el comprimit o bé dissoldre’l gairebé de forma instantània. És sabut que els preparats que combinen diverses fonts d’aquest mineral, com ara el carbonat de magnesi, l’hidròxid de magnesi i l’acetat de magnesi, proporcionen resultats excel·lents.

Aliments o complements

Consumir moltes verdures de fulla verda, carn, midons, llavors i nous, així com llet, aporta una quantitat suficient magnesi. No obstant això, si la dieta no inclou aquests aliments en quantitats suficients, seria convenient considerar el consum de magnesi en forma de complement nutricional. Consulta-ho amb el teu farmacèutic.