Com alleujar la grip i els seus símptomes amb homeopatia

25 gener, 2016 per a General, Homeopatía

gripe 4El refredat o la grip i la tos constitueixen el principal problema de salut patit en l’últim any per prop de la meitat dels espanyols, segons l’Estudi Global GfK. Hi ha alguna fórmula per prevenir-los? Evidentment es poden adoptar mesures perquè el virus de la grip no ens visiti cada any, no obstant cal tenir en compte que és molt contagiós i adoptar mesures en aquest sentit també resulta clau.

L’ideal és mantenir una dieta equilibrada durant tot l’any i practicar exercici físic amb regularitat, és a dir, mantenir hàbits de vida saludable ens pots ajudar a estar més preparats davant aquest trastorn. No obstant això, com dèiem si no s’adopten mesures per evitar el contagi serà molt complicat no tenir grip. Aquestes actuacions consisteixen principalment en rentar-se les mans amb aigua i sabó amb freqüència, usar mocadors d’un sol ús i quan estiguem malalts reposar a casa uns dies.

Si finalment hem caigut malalts i tenim grip podem recórrer als medicaments homeopàtics. Hi ha opcions específiques d’aquesta terapèutica tant per tractar la grip com per tractar la tos. En el cas de la grip es pot fer servir tant de forma preventiva com a tractament específic si estem afectats pel virus. En el mateix moment que notem algun símptoma propi de la grip com mal de coll, mal de cap, malestar general, etc., hem de recórrer a l’homeopatia perquè la recuperació sigui més ràpida. Al principi, les preses han de ser més freqüents però al notar millora es podran espaiar.

Amb la tos passa el mateix, els medicaments homeopàtics són eficaços per tractar aquest símptoma que sol anar acompanyant a la grip. Normalment la primera tos que sol aparèixer és una tos seca, dolorosa i irritativa, que després va evolucionant a una tos tova, que ajuda a l’expectoració ia l’expulsió de flegmes. El més habitual és que ambdós tipus de tos convisquin durant un temps fins que finalment ja no tinguem cap de les dues.

La tos sol ser el símptoma que més tard a desaparèixer, generalment podem patir durant 15 dies, de manera que si es perllonga és convenient consultar amb un professional de la salut.

Pel que fa a l’homeopatia, destacar que també hi presentacions en xarop per alleujar la tos o en grànuls, la forma farmacèutica més habitual dels medicaments homeopàtics. Aquests fàrmacs són eficaços per tractar tot tipus de tos i de venda exclusiva en farmàcies.