Remeis homeopàtics contra la tos i la congestió nasal

19 desembre, 2015 per a General, Homeopatía

tos homeopatiaEl refredat és molt comú en aquesta època de l’any i els símptomes associats acostumen a ser molestos. L’homeopatia ha demostrat ser molt eficaç per alleujar-los i pot administrar-se a tota la població.

L’homeopatia és eficaç per a l’alleujament dels símptomes del refredat comú, com ara la congestió nasal i la tos. En general, acostuma a ser segura per a nens, bebès, embarassades i mares lactants.

També cal descansar i prendre mesures higièniques com usar mocadors d’un sol ús

Congestió

Per tallar correctament aquests símptomes és recomanable preguntar al teu metge o farmacèutic quins medicaments pots prendre. Alguns dels remeis contra la congestió nasal són Allium cepa, quan hi ha secreció aquosa als ulls i molt de moc. Arsenicum album, si s’acompanya de feblesa, fred, tremolors… Euphrasia, si hi ha poc moc però molta descàrrega aquosa de l’ull. Natrum mur per a casos de molta secreció nasal, ulls plorosos que empitjoren en l’exterior, i quan apareixen herpes labial, llavis esquerdats o nafres.

Alleujar la tos

Atès que la tos pot ser molt diversa, també hi ha diferents remeis per alleujar-la. El farmacèutic recomanarà medicaments homepàtics com Aconitum napellus quan la tos és violenta, seca i espasmòdica. Nux vomica s’aconsella quan la tos és seca, apareix de nit i millora en seure. Quan és tova i hi ha mucositat, es pot prendre Kalium bichromicum o Kalium sulphuricum. Si la tos és nerviosa s’aconsellarà el remei Ignatia.

Altres mesures

Els símptomes del refredat milloraran si a més s’apliquen algunes mesures higièniques i dietètiques. Per exemple, fer servir mocadors d’un sol ús; descansar bé, ja que dormir poc empitjora el refredat; ventilar la llar, humidificar-la i dormir amb el cap alt si la tos és nocturna. Pel que fa a la dieta, ha de ser abundant en líquids. El brou de pollastre ha demostrat millorar-ne els símptomes.

XF recomana:No tots els símptomes són iguals. Consulta amb el teu farmacèutic quin remei et convé