2 plats “bons per a tot”. Tasta’ls

15 juny, 2018 per a General, Receptes

HAMBURGUESES DE SALMÓ AMB AMANIDA

INGREDIENTS (per a 4 persones):
· 500 g de salmó fresc net de pell i espines.
· 1 clara d’ou.
· 3 culleradetes de cibulet picat o julivert.
· 4 fulles d’enciam.
· 1 tomàquet.
· 6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge.
· Sal, pebre i llimona.

ELABORACIÓ:
Per preparar les hamburgueses, triturem el salmó a la picadora amb el cibulet trossejat, la sal i el pebre i un raig de llimona. A continuació, hi afegim la clara d’ou i remenem fins a formar una pasta manejable. Preparem 8 hamburgueses i les coem a la planxa fins que estiguin fetes amb una cullerada d’oli d’oliva. D’altra banda, preparem una amanida: rentem bé les fulles d’enciam i el tomàquet, els trossegem, amanim amb oli, llimona i sal i servim d’acompanyament.


BROQUETES DE POLLASTRE I VEGETALS

INGREDIENTS (per a 4 persones):
· 500 g de pit de pollastre.
· 8 tomàquets cherry.
· 200 g de xampinyons.
· 1 pebrot.
· 200 g d’espàrrecs verds.
· Sal, pebre i oli d’oliva.

ELABORACIÓ:
Tallem el pollastre en trossos regulars no gaire grans i els deixem macerar amb el suc de llimona, la sal, una mica de pebre i un rajolí d’oli d’oliva. Mentrestant anem tallant els vegetals: els xampinyons per la meitat si són grans, el pebrot i els espàrrecs a trossos. Preparem les broquetes enfilant els ingredients alterns (pollastre, tomàquet, xampinyó, pebrot…). Posem a escalfar al foc una planxa amb una mica d’oli, incorporem les broquetes i deixem que es facin uns minuts per cada costat.