5 consells per alleujar les hemorroides aquest Nadal

7 desembre, 2015 per a General, Homeopatía

homeopatia boiron hemorroidesEl Nadal és una festivitat que es caracteritza per la gran quantitat de trobades on el menjar cobra un gran protagonisme. Si tenim hemorroides sortir-se de la dieta habitual pot provocar un augment de la inflamació en la zona amb les conseqüències que això comporta. Per evitar que així sigui és important tenir en compte una sèrie de consells que contribuiran a alleujar les hemorroides.

La ingesta de fruites i verdures no ha de variar durant les celebracions nadalenques. Els nutricionistes recomanen prendre cinc peces de fruita i verdura al dia. Aquests aliments aporten vitamines i minerals, però també fibra, essencial per afavorir el trànsit intestinal, ja que el restrenyiment pot ser una causa desencadenant d’hemorroides. Per tot això, també es recomana la ingesta de productes integrals que són els que tenen més fibra.

Els menjars molt especiats, picants o amb molta sal, no són gens recomanables per a les hemorroides, de manera que cal evitar-les en la mesura del possible. Passa el mateix si abusem d’excitants com el cafè o de sucres refinats presents en una gran varietat de dolços, pastissos i brioixeria industrial.

Beure aigua és clau perquè l’organisme treballi adequadament en les seves diferents funcions, sent la digestiva una. Com més hidratats estiguem més possibilitats hi ha de fer deposicions al llarg del dia.

Es recomana també consumir carn magra, no molt greix, però sense cuinar molt ja que si la fem massa els seus compostos químics pots perjudicar a l’estómac. I si prenem formatges i lactis freds ajudarem a que el nostre intestí funcions millor, sobretot, si ens decantem per formatges untables i no fermentats.

Com a opció de tractament tenim la homeopatia que s’ha mostrat eficaç per a l’alleujament simptomàtic de les hemorroides. Aquesta teràpia mèdica és una alternativa més que es pot afegir al conjunt de consells que podem adoptar per alleujar el dolor i inflamació que generen les hemorroides i que poden augmentar en dates tan assenyalades com el Nadal