Remeis homeopàtics per a les molèsties gastrointestinals

8 octubre, 2015 per a General, Homeopatía

homeopatia gastrointestinalLes opcions per alleujar el dolor són nombroses, però algunes tenen efectes secundaris. L’homeopatia pot resoldre trastorns gastrointestinals de manera eficaç sense patir aquests efectes.

Anacardium o Argentum nitricum per a la indigestió; Arsenicum albumSulphur per a la diarrea; Nux vomica per a la ressaca… existeixen molts remeis contra les molèsties gastrointestinals. Consulta amb el teu farmacèutic abans de prendre’n.

Acidesa

En casos d’acidesa es recomana el remei homeopàtic Calcarea carbonica, sobretot en aquelles persones que senten també enrampades i tendeixen a rotar sorollosament. Quan l’acidesa i la regurgitació es produeixen després de fer un mos d’un aliment en concret i a més apareix inflor abdominal, el fàrmac Lycopodium alleujarà la sensació d’acidesa. La Pulsatilla està indicada quan l’acidesa s’associa a un aliment que s’ha pres hores abans de patir-ne. Els greixos d’alguns productes com els de la mantega i la carn de porc sembla que causen aquests episodis.

Flatulències

Existeixen també diversos remeis per tractar aquesta molesta sensació d’inflor abdominal, rots i ventositats. Per exemple, Sulphur es recomana per a aquells que tenen constantment la panxa inflada, i manifesten retorçons i ventositats amb olor d’ou podrit. Lycopodium està indicat per a aquelles persones que experimenten aquests problemes a la tarda i a la nit. China està recomanat quan la inflor no s’alleuja en deixar sortir les flatulències.

Restrenyiment

L’homeopatia pot ser de gran ajuda per a persones que pateixen restrenyiment, perquè contribueix a regular el propi trànsit intestinal. Existeixen diversos remeis contra aquest trastorn. Per exemple, si no es pot anar de ventre i la defecació produeix dolor, pot prendre’s Alumina. Si apareix després d’una operació, Opium. Calcarea Carbonica s’aconsella en casos de sobrepès o obesitat.

Consells pràctics

L’Associació Britànica d’Homeopatia recomana, a més, posar en pràctica aquests hàbits per prevenir les molèsties gastrointestinals: Aigua tèbia: abans d’esmorzar, prendre un got d’aigua tèbia.
No ingereixis aliments molt calents: destrossen els enzims i danyen el revestiment de l’estómac.
Mastega: les flatulències poden deure’s a la ingestió d’aire a l’hora de menjar. Cal menjar a poc a poc i mastegant bé.
Menja quantitats petites: els excessos produeixen dispèpsia, acidesa i moltes molèsties. És convenient deixar de menjar abans d’estar saciat.
Mantingue’t hidratat: són recomanables entre 6 i 8 gots d’aigua al dia.