Higiene i tractaments per a la hipersensibilitat dental

2 octubre, 2015 per a General, Higiene dental

hipersensibilitat dentalEl consum de productes freds o calents fa malbé les dents i pot produir sensibilitat dental, una sensació molesta i de vegades dolorosa. Una bona higiene i una gamma completa de productes adients la reduiran fins a un 95 %.

La hipersensibilitat dental és un dolor agut que es produeix a les dents quan es prenen coses molt fredes o molt calentes. El seu origen és l’exposició dels túbuls dentinaris, que connecten l’exterior de les dents amb la zona més interna de la dentina. Això pot tenir lloc perquè existeix un desgast de l’esmalt o per una retracció de les genives, la qual cosa deixa aquests túbuls al descobert, i causa d’aquesta manera que la dentadura es torni extremadament sensible a estímuls externs, cosa que origina aquest dolor intens i sobtat a les dents.

Les persones que tenen sensibilitat dental han d’usar raspalls suaus

Prevenir i tractar

Les persones que pateixen sensibilitat dental han de fer servir en la higiene diària pasta i col·lutoris en els quals s’indiqui que són específics per tractar-la, juntament amb un raspall dental suau. Aquestes pastes i col·lutoris hauran de tenir en la seva composició altes dosis de fluor, per enfortir i remineralitzar l’esmalt dental; sals de potassi, que prevenen l’aparició de la sensació dolorosa; compostos que obturen els túbuls dentinaris per evitar l’estímul que causa el dolor, com poden ser les sals de silici obliterant; i pastes o gels de molt baixa abrasió, per prevenir l’erosió de l’esmalt.

Gamma completa contra la sensibilitat

SensiLacer és una marca amb una gamma completa per tractar-la i prevenir-la.
SensiLacer gel dentífrico: està recomanat per a la higiene diària. Als tres dies es redueix significativament la sensibilitat dental.
SensiLacer colutorio: està indicat per glopejar a la boca després del raspallat.
SensiLacer gel bioadhesivo: un gel d’aplicació tòpica sobre les peces dentals afectades per la sensibilitat dental. La redueix en un 65 % des de la primera aplicació. Al cap d’una setmana, la reducció arriba al 95%.