Oli hipocalòric, una alternativa excel·lent per controlar el pes

25 setembre, 2015 per a Entrevista, General, Salut

oli hipoacalòricEn una dieta per aprimar-se cal reduir les calories. No sempre resulta fàcil eliminar certs aliments altament calòrics. Per això hi ha productes que ens ajuden a controlar-ne el consum sense renunciar al sabor dels nostres plats.

La major part de nosaltres intentem mantenir una alimentació equilibrada, que sigui el més variada possible i que ens proporcioni una aportació calòrica adaptada a les nostres necessitats. D’aquesta manera, ens serà relativament senzill controlar el nostre pes.

El problema és que això no sempre és fàcil. El nostre estil de vida actual, que ens imposa, en moltes ocasions, hàbits poc saludables, i els nombrosos àpats que duem a terme fora de casa són factors que impliquen que cada vegada el percentatge de la població que pateix sobrepès sigui més elevat. Per evitar-ho, incrementar l’activitat física és l’opció ideal per equilibrar la ingesta. Pero com que de vegades resulta complicat fer-ho, també s’han de conèixer quines són les pautes a seguir per reduir l’excés de calories de la dieta diària, com per exemple, disminuir determinats aliments rics en greixos, ja que són altament calòrics.

L’oli hipocalòric millora el trànsit i evita el restrenyiment

Oli hipocalòric

Una de les fonts de greix que més costa de reduir, especialment en les dietes de control de pes, és l’oli, i en concret l’oli d’oliva. És freqüent que el seu consum es limiti a una o dues cullerades al dia, que costen de repartir en els diversos àpats. Per facilitar-ho, resulta molt recomanable la utilització d’oli hipocalòric. Està format per una elevada proporció d’oli mineral (oli de parafina), que presenta la propietat de no ser absorbit digestivament i s’elimina sense modificar-se, ja que el nostre organisme no disposa dels enzims digestius necessaris per a la seva assimilació. Això també afavoreix el trànsit intestinal i evita el restrenyiment. També permet amanir diferents aliments, fent-los més atractius i sense augmentar d’una manera apreciable el seu contingut en greix. Només pot utilitzar-se en cru i se’n recomanen d’una a tres cullerades diàries.

Consells pràctics

  • Seleccionar aliments que aportin poques calories; com els que proporciona la dieta mediterrània (fruites, verdures, llegums, cereals, peix i oli d’oliva amb moderació).
  • Usar tècniques culinàries que aporten poc greix. Com ara, cuina al vapor, papillota o wok. Augmentar el consum de líquids, tenint en compte que la ingesta mínima d’aigua i altres begudes ha de ser d’1,5-2 litres, a més de l’aportació que ve dels aliments.
  • Respectar la distribució d’aliments al llarg del dia, realitzant 5 àpats principals, evitar picar entre hores i, si es fa, que sigui preferiblement crudités, com la pastanaga crua.
  • Utilitzar olis hipocalòrics per reduir la quantitat de greixos.