Alerta a les aules: els polls també tornen a l’escola

21 setembre, 2015 per a Entrevista, General

polls 1Quan tornen al col·legi, els petits poden endur-se a casa aquests paràsits molestos que es propaguen amb molta facilitat. Entre un 5 i 15 % dels escolars espanyols els pateixen. L’ús de productes adients els elimina.

Què són els polls?

Els polls són insectes petits que no volen ni salten, s’alimenten de sang i viuen als cabells humans al voltant d’un mes. Les femelles posen entre 4 i 8 ous/dia, a pocs mm del cuir cabellut. El contagi principal té lloc per contacte “cap amb cap”; però també per compartir gorres, pintes, etc.

En l’actualitat, la pediculosi capil·lar segueix acompanyant un gran nombre de nens i nenes quan tornen a les aules, amb una alta probabilitat que els seus pares també la pateixin. Per solucionar el problema, és important actuar amb naturalitat i revisar els cabells quan sorgeix una alarma de pediculosi o davant del primer símptoma, que acostuma a ser la gratada del cap. En cas de localitzar polls i/o llémenes cal dur a terme el tractament immediatament, de tal manera que els nens puguin seguir gaudint d’una tornada a l’escola feliç. També és recomanable avisar el col·legi perquè altres pares i tutors puguin estar preparats si hi ha una possible infestació.

Producte complet

L’eficàcia màxima en l’eliminació dels polls i la prevenció del seu contagi s’aconsegueix seguint un tractament complet. És important dedicar-hi temps i seguir a consciència els tres passos que recomanen els fabricants, ja que les presses poden fer que ens deixem polls o llémenes al cap, i que es repeteixi la infestació en uns dies.

1r pas.
Eliminació de polls

En primer lloc s’utilitzaran productes amb permetrina. Es tracta de l’actiu pediculicida de primera elecció segons l’Organització Mundial de la Salut, per la seva gran eficàcia (propera al 100 %) i mínima toxicitat. OTC Antipiojos Loción Permetrina 1,5 % garanteix una eficàcia màxima vers els polls i les llémenes, amb una gran seguretat. També es poden fer servir altres productes a base de silicones. Entre aquestes solucions, les formulacions amb dimeticona 4 %, com OTC Antipiojos Loción sin Insecticida i OTC Antipiojos Loción Pieles Atópicas han demostrat una gran eficàcia i seguretat. S’aplica el producte directament sobre els cabells secs durant el temps recomanat. Posteriorment, cal rentar-los amb xampú. Es recomana repetir el tractament quan han passat 7-10 dies.

2n pas.
Retira les llémenes

OTC Antipiojos Acondicionador Desprendeliendres, d’efecte antiadherent, permet retirar fàcilment polls i llémenes amb l’ajuda de la llemenera, una pinta que permet atrapar aquests insectes.

3r pas.
Protegeix del contagi

Els repel·lents de polls ajuden a evitar el contagi en entorns de risc, amb o sense tractament pediculicida previ. L’actiu ANAR3535 d’OTC Antipiojos Spray Repelente de Piojos ha demostrat alta eficàcia i seguretat per als nens. Abans d’aplicar-lo cal comprovar l’absència de polls i polvoritzar sobre els cabells secs. També es pot aplicar en teixits i pintes.