XarxaFarma respon: Com evitar les infeccions vaginals. “L’any passat vaig tenir una infecció per càndida. Com puc protegir-me perquè no em torni a passar?”

5 setembre, 2015 per a Consultori, General

infeccions vaginalsNo sempre està a les nostres mans evitar les infeccions vaginals, però sí que pots reduir el risc de patir-les. Els canvis hormonals, per exemple, perjudiquen l’equilibri de la vagina i propicien l’agressió dels microorganismes. L’ús d’espermicides o d’anticonceptius orals també. La presa continuada d’antibiòtics o tenir diabetis són altres factors de risc. Per prevenir-les, cal tenir en compte alguns hàbits poc recomanables. 

La roba ajustada i sintètica impedeix la transpiració adequada i afavoreix l’aparició o multiplicació de microorganismes. Depilar-se a la zona del pubis, en què el pèl actua com a barrera, no canviar-se sovint les compreses o tampons, tenir una mala higiene o les relacions sexuals sense protecció també ens hi exposen.