Depura la teva pell amb la fangoteràpia

18 juny, 2018 per a Consultori, General

“He sentit a parlar molt dels beneficis del fang del mar Mort per a la pell. Són certes les propietats que se li atribueixen?” Carla L. (Rubí)

FangoterapiaEl mar Mort té una alta concentració de substàncies minerals (clorurs, sodi, calci, magnesi, potassi, …), única al món, que li atorga una acció cosmètica i terapèutica reconeguda. Aquests minerals s’han anat concentrant d’una manera natural gràcies a haver estat milers d’anys aïllats pels deserts i lliures de tota contaminació. Aquesta barreja de minerals dels sediments i les sals del mar Mort, fa que la fangoteràpia d’a- quest lloc sigui extraordinària i tingui efectes sorprenents. Els llots del mar Mort també es poden combinar amb olis essencials, suc d’àloe vera, pols d’algues, etc.

Des del punt de vista cosmètic s’utilitzen per a la cura de la cara i el cos. Revitalitzen el teixit de la pell i la rejoveneixen, atenuen les arrugues del cutis i deixen suau i llisa la pell corporal. En el cuir cabellut, es poden utilitzar com a màscara capil·lar, ja que purifiquen i desgreixen.

Des del punt de vista mèdic, afavoreixen la cura de les persones amb reumatisme i artritis.
Poden ajudar a millorar situacions d’estrès, propensió a al·lèrgies i problemes d’acne en joves.
S’ha estudiat molt els seus efectes en les persones que pateixen psoriasi i èczemes, dermatosi, rosàcia o seborrea, amb resultats favorables per a aquestes afeccions

Segons l’ús que els vulguem donar, cal tenir en compte les consideracions següents: per a un ús cosmètic els fangs es fan servir en fred, evitant la zona d’ulls i llavis, deixant actuar la massa fangosa uns 15 minuts, i netejant-la amb aigua mineral. En els cabells l’aplicació es realitza en fred i durant menys temps, uns 5 minuts. A les teràpies se sol emprar en calent, excepte en les afeccions venoses, que s’escalfen sense bullir-los, i es deixen 15-20 minuts.

Recorda: abans d’utilitzar els fangs del mar Mort sempre és recomanable consultar el dermatòleg en el cas de tenir alguna alteració o problema a la pell.