Com calmar els marejos i les nàusees amb homeopatia

11 juny, 2015 per a General, Homeopatía

homeopatia i embaràsEls marejos i les nàusees són afeccions molestes i sovint incapacitants. Poden aparèixer per diverses causes, però els trastorns de l’oïda, els trajectes en transport i l’embaràs en són les més comunes.

Els marejos i les nàusees poden patir-se per múltiples causes. Alteren molt la qualitat de vida de qui els sofreix i són molts els pacients que recorren a tractaments complementaris sense efectes secundaris per alleujar el seu malestar. L’homeopatia ofereix diversos remeis per als marejos i les nàusees d’acord amb els símptomes de cada pacient i amb la causa que produeix el mareig. Per exemple, si s’experimenta vertigen en aixecar-se del llit o viatjant en un mitjà de transport, el qual pot estar o no acompanyat de nàusees o vòmits, es pot utilitzar el medicament Cocculus. Si se senten vertígens i marejos a causa d’un accident o trauma s’aconsella Arnica montana. Així mateix, si el pacient pateix la síndrome de Menière, una afecció de l’oïda, es pot emprar Bryonia alba si apareix súbitament, o Cinchona officinalis si està acompanyat de nàusees i acúfens.

Nàusees en l’embaràs

Les nàusees matutines són un símptoma que pateix aproximadament el 90% de les dones embarassades. El problema és que durant l’embaràs cal tenir molta cura amb els medicaments que es prenen, ja que la majoria poden afectar el desenvolupament correcte del futur bebè. L’homeopatia, no obstant això, es considera un remei segur i efectiu per alleujar aquest malestar. Existeixen diversos medicaments que l’homeòpata pot receptar en funció dels símptomes, tipus de nàusees, si apareixen o no vòmits i si són lleugers o severs.

L’homeopatia és segura per al fetus i efectiva per a la mare durant l’embaràs

Remeis en l’embaràs Tabacum tracta la nàusea abrupta, amb arcades i vòmits, similar a les que apareixen en el mareig. La Pulsatilla està indicada per a les nàusees matutines acompanyades d’un sabor amarg a la boca. Kreosotum és eficaç per a les dones que vomiten perquè estan produint un gran volum de saliva que s’empassen i regurgiten. Ipecacuana s’utilitza per alleujar la nàusea constant i severa. Colchicum es fa servir per a les arcades i vòmits que apareixen de sobte. Asarum és útil per a les dones que tenen marejos al matí que duren gairebé tot el dia i s’activen per qualsevol estímul, sobretot soroll. Nux vomica es recomana per a les nàusees improductives i que no s’aturen durant tot el dia. Sepia s’utilitza per tractar les nàusees que apareixen abans d’ezmorzar i la sensació de buit a l’estómac.