Dos plats que l’ajudaran a fer l’estirada

29 juny, 2018 per a General, Receptes

CREMA DE BRÒQUIL AMB FORMATGE

 INGREDIENTS (Per 4 a persones):

· 300 g de flors de bròquil.
· 150 g de porros.
· 1 litre de brou d’au.
· 1 patata gran.
· 20 g de mantega.
· Oli d’oliva verge extra.
· 150 g de nata líquida o crema agra.
· 200 g de formatge cheddar.
· Uns crostons de pa torrat.

ELABORACIÓ:
Traiem la part verda del porro i rentem i trossegem en rodanxes la part més blanca. El posem a escalfar en una cassola amb un raig d’oli i la mantega uns cinc minuts. Afegim llavors el bròquil i la patata tallada a trossos primets i cobrim amb el brou d’au. Deixem que cogui durant mitja hora i passem per la batedora amb la nata o la crema. Afegim uns crostons de pa fregit i una mica de formatge cheddar ratllat.

SUPREMA DE POLLASTRE AL WOK

INGREDIENTS (per 4 a persones):
· 400 g de suprema de pollastre.
· 240 g de pastanagues.
· 1/4 de pebrot vermell.
· 1/4 de pebrot groc.
· 280 g de carbassó.
· 200 g de xampinyons.
· 1 ceba.
· 280 g de porros.
· 1 trosset de gingebre fresc.
· 1 gra d’all.
· 2 cullerades de salsa de soja.
· 2 cullerades de midó de blat de moro.
· 1/2 tassa de brou d’au.
· Oli d’oliva verge.
· 250 g de nuddles o tallarines al gust.

ELABORACIÓ:
Tallem a tires el pollastre, la pastanaga, els pebrots, els xampinyons i els carbassons. Piquem la ceba, el porro, l’all i el gingebre. Escalfem bé el wok o una paella, i hi saltem el pollastre amb l’all i el gingebre. Afegim les verdures i ho saltem tot a foc fort cinc minuts. Els últims dos minuts hi afegim els nuddles o tallarines. Finalment afegim el brou amb la salsa de soja i el midó. Deixem que espessi i ja és a punt per servir.