La gingivitis pot posar en perill la bona salut bucodental. Combat-la!

23 juny, 2015 per a General, Higiene dental

higiene dentalLa gingivitis és una malaltia periodontal produïda per la placa bacteriana que afecta la zona de suport de les dents. Els bons hàbits d’higiene poden prevenir-la i evitar problemes com la pèrdua de peces.

La higiene bucodental correcta és un hàbit essencial si volem conservar una dentadura sana i evitar tot tipus de malalties infeccioses, com la gingivitis, un problema que fonamentalment afecta les genives i que pot ocasionar a la llarga la pèrdua de peces de la dentadura. En raspallar-se, s’eliminen les restes de menjar i es combat la placa bacteriana, una pel·lícula transparent que es diposita sobre les dents i les genives, i que si no es neteja correctament es converteix en carrall, en el qual nien els gèrmens. Aquests gèrmens fermenten els sucres i originen les càries o irriten i inflamen les genives, ocasionant gingivitis i periodontitis.

Una higiene adequada implica raspallar-se les dents almenys tres vegades al dia durant dos minuts aproximadament. Pot complementar-se amb l’ús de fil o seda dental, i glopejades amb col·lutoris específics. És important cuidar la higiene abans de ficar-nos al llit, ja que quan dormim disminueix la producció de saliva i es redueixen les defenses de la boca, fet pel qual el dany que produeixen els bacteris augmenta.

Bona alimentació

Per prevenir la gingivitis també és important alimentar-se bé, atès que s’evitaran diverses malalties bucals. Per exemple, els aliments rics en carbohidrats, sucres i midons, contribueixen enormement a la producció d’àcids de la placa que s’adhereixen a l’esmalt dental. Si aquests àcids perforen aquesta capa superficial de la dent i arriben a la dentina, la possibilitat d’una infecció en la part més interna creix. Així mateix, les restes d’aquests aliments incrementen el risc de patir gingivitis.

XF RECOMANA: Cambiar el raspall manual o el capçal de l’elèctric cada tres mesos perquè compleixin la seva funció