3 d’agost: Dia Internacional de la cervesa

1 agost, 2018 per a Dates destacades, General

cerveza

Els beneficis de la cervesa pel sistema cardiovascular

El consum moderat i regular de cervesa, en els àpats principals, podria exercir un efecte protector en l’aparició i progressió de l’arteriosclerosi, així com sobre diferents factors de risc cardiovascular, especialment en la població amb risc cardiovascular moderat-alt.

Així ho conclou l’estudi ‘Bases científiques dels efectes beneficiosos del consum moderat de cervesa en el sistema cardiovascular’, dirigit pel Dr. Ramon Estruch que ha estat presentat a la conferència de cloenda del XXVVIII Congrés de la Societat Canària de Cardiologia, que se celebra a Las Palmas de Gran Canària.

Es va observar que els marcadors inflamatoris i l’estabilitat de la placa d’ateroma relacionats amb la malaltia cardiovascular es van veure reduïts després de la ingesta moderada de cervesa. El Dr. Ramon Estruch es va referir a com la Dieta Mediterrània, en la qual pot incloure un consum moderat de begudes fermentades, pot ajudar a evitar l’aparició de malalties cardiovasculars ia prevenir la mortalitat global i la incidència de patologies com la diabetis, el càncer , el deteriorament cognitiu i altres malalties de naturalesa neurodegenerativa.