Les angines i l’aromateràpia

26 febrer, 2015 per a General, Medicina natural

anginasLes angines són una de les patologies infeccioses que més freqüentment ens afecten a l’hivern. La seva funció és prendre una mostra dels microorganismes que entren amb l’aire inspirat i fabricar anticossos per protegir d’ells. No oblidem, doncs, que les amígdales són òrgans limfoides que formen part del sistema immunitari.

Quan els microorganismes que penetren per via respiratòria o digestiva són especialment virulents, es genera una reacció inflamatòria per tal de eliminar-los. És una reacció natural de l’organisme destinada a evitar una infecció en zones més compromeses, però els símptomes poden ser bastant desagradables: dolor, dificultat per empassar, febre alta, inflamació dels ganglis limfàtics, tos, afonia, etc.

L’agent etiològic pot ser viral (en la majoria dels casos) o bacteriana (es caracteritza per produir les típiques plaques de pus)

En la majoria dels casos, l’amigdalitis és una infecció que es cura de forma espontània als pocs dies. No obstant això, en casos molt excepcionals pot donar lloc a un abscés, una febre reumàtica o un Glomerulopatía. Aquestes complicacions poden requerir una hospitalització, d’aquí la importància de tractar bé.

Tractament amb olis essencials

El tractament convencional consisteix a antiinflamatoris i antipirètics per alleujar els símptomes, i antibiòtics de síntesi en cas de sospita d’infecció bacteriana.

Hi ha certs olis essencials antiinfecciosos de molt ampli espectre que ens permeten tractar amb èxit pràcticament qualsevol infecció, ja sigui bacteriana o viral. D’aquesta manera podem acabar amb les angines encara que no sapiguem què microorganisme les va produir. A més aquests olis essencials respecten la flora bacteriana del nostre organisme, per la qual cosa no debiliten el nostre sistema immunitari, sinó que el reforcen estimulant la producció d’immunoglobulines, que ens protegiran de futures recaigudes.