Com podem controlar l’ansietat sense efectes secundaris

6 febrer, 2015 per a General, Homeopatía

ansietatL’homeopatia i els medicaments bioreguladors o homeopàtics compostos constitueixen una bona opció terapèutica per controlar l’ansietat i l’estrès.

Els experts recomanen utilitzar medicina bioreguladora o l’homeopatia per controlar l’estrès moderat i l’ansietat com a pas previ als psicofàrmacs. I és que aquest tipus de medicaments han demostrat ser molt ecaços i sense efectes secundaris, per la qual cosa els pot prendre tota la població. Per exemple, un assaig clínic del 2009 va comparar el medicament homeopàtic compost Nervoheel N amb els de la benzodiacepina lorazepam en 248 pacients amb símptomes nerviosos menors, com ara insomni, angoixa, ansietat, inquietud o esgotament i afeccions nervioses similars. Tots dos grups van mostrar millores simptomàtiques signicatives, però el perl de tolerabilitat global valorat pel pacient va ser signicativament més favorable amb Nervoheel N. “Els psicofàrmacs convencionals indicats per a l’ansietat, com les benzodiacepines, tenen importants efectes secundaris, com la reducció de la capacitat d’alerta, per la qual cosa s’han de reservar per a situacions més greus. La medicina bioreguladora suposa una opció eficaç i segura que s’hauria de tenir en compte a atenció primària com a pas previ a aquest altre tipus de fàrmacs”, segons el doctor José Luis Bardasano, catedràtic de la Universitat d’Alcalá de Henares.

Falta de concentració, trastorns del son o bloqueig són comuns en l’ansietat i l’estrès

En èpoques d’exàmens

L’homeopatia també és molt útil en èpoques d’exàmens, ja que modula les diferents manifestacions de l’estrès, des dels primers símptomes, com la irritabilitat i la sensació d’angoixa. A més, en general, no té efectes secundaris rellevants, ni causa dependència ni somnolència, la qual cosa afavoreix que l’estudiant pugui continuar amb la seva activitat quotidiana sense que minvi el seu rendiment intel·lectual.