Els medicaments homeopàtics prevenen i milloren la grip

5 desembre, 2014 per a General, Homeopatía, Prevenció

grip i homeopatiaRecórrer a l’homeopatia per tenir cura de la nostra salut i sota la supervisió del farmacèutic pot ajudar a disminuir les consultes mèdiques.

Cada vegada hi ha més persones que recorren als medicaments homeopàtics per fer front a problemes de salut lleus.

En malalties respiratòries, per exemple, han demostrat ser molt efectius. La Federació de Metges Homeòpates assenyala que “l’ús de l’homeopatia ha augmentat a Espanya entre un 10 i un 15 per cent els últims anys i que cada vegada és més habitual com a prevenció i complement en casos com la grip”.

Menys símptomes i menys recaigudes

Segons el doctor Roberto Pelta, metge adjunt consultor d’aŀlergologia de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid, diplomat en homeopatia i professor de terapèutica homeopàtica del Centro de Enseñanza y Desarrollo de la Homeopatía (CEDH), “l’ús dels medicaments homeopàtics és molt interessant per al tractament de les infeccions virals recurrents, com les grips i els refredats, així com en afeccions cròniques com les al·lèrgies nasosinusals i bronquials”. Aquests medicaments, que es poden dispensar a l’oficina de farmàcia, supervisats pel farmacèutic des dels primers símptomes, ajuden a prevenir la grip, reduir-ne la durada, la intensitat i les recaigudes, a més de disminuir les visites al metge i alleujar amb això la càrrega que suposa per al sistema sanitari. Aquests remeis són fàcils de prendre i no tenen efectes secundaris.

Remeis per a la grip

En el tractament de la grip, el primer objectiu que ha de complir un medicament homeopàtic és intentar evitar des de l’inici l’evolució infecciosa i l’empitjorament dels símptomes. Per fer-ho, es recomana el remei Oscillococcinum més Pyrogenium. La Belladona està indicada per a la febre alta, enrogiment de la cara, pell humida, midriasi (dilatació anormal de la pupil·la), abatiment i set amb deglució dolorosa. Per a la febre amb malestar general, dolors musculars i articulars s’acostuma a prescriure Eupatorium perfoliatum. Si sentim un benestar relatiu, malgrat la febre, tenim els palmells de les mans calents i secs, el pols feble i de difícil percepció, es pot recomanar el medicament homeopàtic Ferrum phosphoricum.

L’homeopatia també ajuda a augmentar la capacitat defensiva del propi organisme