Més avenços en l’Alzheimer: troben com reparar el dany al cervell

1 novembre, 2014 per a General, Gent gran

alzheimer1La malaltia d’Alzheimer es caracteritza per una pèrdua progressiva de la memòria i la capacitat d’aprenentatge i raciocini.

Això es deu al fet que, mentre avança, mata les cèl·lules cerebrals de l’hipocamp i de l’escorça, la qual cosa origina alteracions en la neuroplasticitat del cervell. Una investigació pionera realitzada per la Universitat de Tel Aviv ha descobert una nova manera de preservar-ne la flexibilitat i la capacitat de recuperació. El treball, publicat a la revista mèdica Molecular Psychiatry, ha vist que una proteïna anomenada NAP, que és essencial per al desenvolupament del cervell, el protegeix mitjançant l’estabilització dels microtúbuls, que proporcionen una espècie d’esquelet cel·lular que mou el material biològic de les cèl·lules. En la malaltia d’Alzheimer, aquesta xarxa es destrueix i impedeix la comunicació cel·lular i la funció cognitiva. Aquesta troballa ofereix noves vies de treball en el disseny de fàrmacs i comprensió en els mecanismes de millora de la cognició.