La pell dels més petits i l’aromateràpia

24 octubre, 2014 per a General, Medicina natural

aromaterapiaSegons un estudi del grup de Treball Ambiental (EWG les seves sigles en anglès), els nens estan exposats a gairebé 27 ingredients químics diàriament i aquests ingredients mai han estat avaluats en quant a seguretat ni per la indústria ni pels governs. Se sap que un de cada cinc nens pateix pell atòpica. Des de 1960 aquesta malaltia ha anat incrementant.

L’alternativa als ingredients químics són els ingredients naturals com els olis vegetals i essencials.
Els més recomenats pels nens petits són els d’Oli d’ametlla dolça i macerat de calèndula. Tots els olis vegetals tenen propietats suavitzants i nutritives de la pell per l’aportació en lípids i vitamines, per això diversos d’ells són útils per cuidar la pell dels petits. Aquests dos olis respecten el pH de la pell.
L’oli d’ametlles dolces és suavitzant i recomanat per a pells fràgils i el de calèndula és un gran antiinflamatori i cicatritzant molt indicat per a pells atòpiques i irritades.
Una bona fórmula seria barrejar els dos olis (50% de cadascun d’ells) per obtenir els beneficis dels dos olis alhora.
Es recomana l’aplicació prèvia al palmell de la mà per escalfar elproducte abans d’aplicar-ho a la pell del petit.