Xarxafarma respon: Parir a casa

27 setembre, 2014 per a General, Medicina natural

parir a casaLa meva parella i jo estem considerant el part natural. És segur?

Natural vol dir sense medicalitzar-lo. Per això, un part natural es pot dur a terme perfectament en un centre clínic especialitzat. Si es fa a casa té avantatges, però també inconvenients.
Comencem pels pros. Us trobareu en un entorn íntim i segur, la vostra llar. Hi ha més participació de la mare i el pare. Però si sorgeixen complicacions, no hi ha la immediatesa d’atenció de l’equip mèdic que hi hauria en un hospital. En cas que decidiu tenir-lo a casa, heu d’estar molt conats, serens i ben coordinats, perquè tots dos i qui escolliu sapigueu què heu de fer. Assegureu-vos també d’informar-ne el vostre ginecòleg i el vostre centre hospitalari. Cal dir que hi ha una creença errònia sobre països com Holanda. No és cert que quan tenen un fill a casa hi hagi una ambulància esperant a la porta. El que sí que és cert és que solen acudir-hi més ràpid que al nostre país.