Harpagofit i les seves propietats

9 agost, 2014 per a General, Medicina natural

HarpagofitoL’arrel de l’harpagofit s’utilitzava a l’Àfrica per a curar contusions, baixar la febre, i en general per a tot tipus de mals com la malària, dolors en general i també per a problemes digestius.

Els colonitzadors la van adoptar cap a Europa on es va començar a utilitzar per el mal d’esquena, dolors musculars, dolors reumàtics, migranyes, etc. Els seus beneficis han estat tan efectius que la ciència no ha parat d’investigar sobre aquesta planta i les seves possibilitats en els processos antiinflamatoris del cos.

Un estudi realitzat pel Centre de Investigació sobre Fitoteràpia conclou que l’arrel de l’harpagofit redueix el dolor i la inflamació amb una eficàcia similar als antiinflamatoris habituals i amb menors efectes secundaris.
Les principals propietats de l’harpagofit són:
  • Antiinflamatori
  • Analgèsic
  • Antireumàtic
  • Antipirètic
  • Antiespasmòdic
  • Laxant

Els seus efectes secundaris són escassos. En alguna ocasió pot donar lloc a nàusees, diarrees o molèsties gàstriques.

El que sí que s’ha de tenir en compte són les possibles contraindicacions amb persones amb glaucoma, hipertensió arterial, diabetis, problemes hepàtics i/o renals, problemes del tracte digestiu i en dones embarassades.