Arsenal homeopàtic per combatre les molestes picades d’insectes

7 agost, 2014 per a General, Homeopatía

arsenal homeopàticTot i que en general no són greus, sí que poden ser molt empipadores, sobretot les de mosquits, que prefereixen olors fortes com la de colònia o de suor.

L’estiu no tan sols és sinònim de calor, diversió i descans, sinó també de proliferació d’insectes i aràcnids que poden convertir un passeig pel camp o per la platja en una mala estona si ens els trobem pel camí o els molestem.

Com tractar-les

Generalment, les picades d’aquests petits animals només causen molèstia i es poden alleujar amb productes específics de les farmàcies. A més dels tractaments tradicionals o al·lopàtics, les oficines de farmàcia també disposen de medicaments homeopàtics que resulten molt útils per tractar la inflamació i el dolor. És el cas del Ledum palustre, per exemple. Aquest remei està indicat per a les picades de puça i per tractar i prevenir les de mosquits, principalment. També es pot administrar després de la picada d’escorpí augmentant la freqüència d’aplicació. Per a les picades d’abella o de vespa, l’Apis tractarà el dolor i la inflamació, sobretot en pells més sensibles. Per la seva banda, la Urtica urens pot alleujar la urticària produïda pel frec amb l’ortiga. A més, es pot administrar per a picades d’abella, vespa, aranyes o puces. Quan la zona roman vermella, es pot recórrer a les aplicacions d’Arsenicum album.

Encara que el Carbolicum acidum està indicat per tractar el xoc anafilàctic que es produeix per picades múltiples o en persones al·lèrgiques, és important acudir al metge, ja que aquesta condició pot comprometre seriosament la salut i, fins i tot, produir la mort per asfíxia. Quan la picada es produeix al coll, la boca o la gola, és necessari acudir ràpidament al servei d’urgències perquè administri el tractament corresponent.

Sembla que la vitamina B1 pot ajudar a prevenir la picada del mosquit en persones propenses.

Sempre prevenció

A més dels medicaments indicats, es poden establir pautes d’alimentació que poden ajudar a prevenir les picades de mosquit. Per exemple, s’ha dit que la vitamina B1 pot repel·lir la picada. Aliments com el llevat de cervesa, el germen de blat, la civada, el pa integral, els cigrons, festucs o mongetes blanques la contenen. Com a mesures de prevenció, s’han d’evitar les colònies amb olors fortes i cal mantenir una bona higiene per evitar l’olor de la suor o de peus, ja que els atreu, així com portar el cos cobert i utilitzar mosquiteres.