Cuina lleugera i amb fibra

26 febrer, 2019 per a General, Receptes

LLÍSERA AMB TIMBAL DE PATATES I CREMA DE CÍTRICS

llíseraINGREDIENTS:

 • 150 g de suprema de llíssera.
 • 100 g de patates.
 • Oli d’oliva verge extra.
 • Sal.
 • Pebre.

 

 

 

ELABORACIÓ:

Netegem el peix i li traiem les espines, i, un cop n’hem tret els filets o lloms, els fem a la planxa en una paella amb molt poc oli. A continuació pelem les patates, les tallem i bullim i les deixem escórrer. S’aixafen amb una forquilla i els posem un raget d’oli d’oliva verge extra.

PER A LA SALSA:

 • 1/2 got de llet descremada.
 • 1 llima.
 • 100 g de crema de patata.
 • Sal.
 • Pebre vermell.

PER A LA SALSA:

Infusionem la llet descremada amb llima prèviament tallada a trossos i hi afegim una mica de puré de patates i pebrot vermell. Es deixa bullir fins que agafi consistència de salsa i ho reservem. El muntatge del plat és molt fàcil; es disposa el timbal de patates, a continuació el peix i finalment la salsa. Tot això es pot acompanyar amb verduretes del temps bullides.

COPA DE CREMA DE IOGURT I FRUITES

copa iogurtINGREDIENTS:

 • 2 iogurts descremats.
 • Cereals per decorar.
 • Licor de fruita.
 • Fruites naturals (mango, taronges, kiwis, pomes, maduixes…)

ELABORACIÓ:

Unes postres molt saludables i molt senzilles de preparar. Només cal abocar els iogurts (poden ser de diferents sabors) en un bol i batre-ho fins que quedi amb la textura d’una crema. A continuació es pelen les fruites, es trossegen i es maceren en el licor de fruita. Es col·loca tot en una copa, en primer lloc la crema de iogurt, a sobre les fruites i finalment ho decorem amb els cereals. La copa es serveix molt freda, així que hi hem afegit unes gotes del licor de fruita.