Receptes fresques per combatre el calor

30 agost, 2018 per a General, Receptes

GASPATXO VERD

gaspatxo verdINGREDIENTS:

 • 100 g de fulles d’enciam tallades
 • 100 g d’espinacs
 • 3 cibulets, tallats a trossos petits
 • 1 cogombre mitjà, pelat i tallat a trossos petits
 • 1 cullerada de julivert picat
 • ½ tassa (100 g) de crema agra
 • ½ tassa (100 g) maionesa
 • 2 tasses (500 g) de brou de pollastre
 • 1 culleradeta de fulles de menta fresca
 • ½ culleradeta de sal
 • ½ culleradeta de pebre blanc

 ELABORACIÓ:

En una liquadora, barreja-hi l’enciam, els espinacs, els cibulets, el cogombre i el julivert fins que es converteixi en puré. Afegeix-hi a poc a poc el brou de pollastre, la crema agra, la maionesa, la menta, el pebre blanc i la sal. Barreja el puré amb el brou fins que s’aconsegueixi una consistència uniforme. Refreda-ho fins que estigui llest per servir. Ho pots decorar amb altres verdures com pebrot verd i vermell.

COMENTARI NUTRICIONAL:

Les verdures de fulla verda amb prou feines contenen calories i són excel·lents aliades en el control de pes i riques en diverses vitamines (A, B, C, I i K). S’han publicat estudis que indiquen que la vitamina K1, o fil·loquinona, pot ajudar a frenar malalties com el càncer.

SOPA DE MADUIXA

sopa maduixaINGREDIENTS:

 • 1 quilo de maduixes
 • 4 litres de suc de taronja natural
 • 2 préssecs naturals (o en almívar)
 • 3 claus
 • 1 branca de canyella
 • 5 grans de pebre
 • 5 cullerades soperes de sucre (o menys, si ens agrada menys dolç)

ELABORACIÓ:

Fes el suc de taronja i l’aboques en un cassó. El barreges amb els claus, la canyella, el pebre i el sucre. Ho poses a foc lent remenant de tant en tant fins que bulli. Tot seguit ho deixes refredar. Rentes les maduixes i els préssecs i ho talles en trossets petits. Els poses en un bol. Quan el suc de taronja estigui fred l’aboques al bol i el poses a la nevera almenys dues hores. Després ho tritures i ja tenim feta la sopa. Pots acompanyar-la d’una bola de iogurt o de gelat amb unes fulles de menta.

COMENTARI NUTRICIONAL:

Les maduixes contenen un tipus de fenol, l’antocianina, que es considera un bon antioxidant.