Les receptes de l’estiu per estar en forma

22 agost, 2018 per a General, Receptes

BROQUETA DE TONYINA AMB MARINAT DE SOJA, RAVIOLI I VERDURETES AL DENTE

broqueta tonyinaINGREDIENTS (per a 4 persones)

 • 500 g de llom de tonyina
 • 200 g de raviolis de ricotta i espinacs
 • 1 pastanaga
 • 200 g de bròquil
 • Salsa de soja
 • Sal, pebre i oli

ELABORACIÓ:

La tonyina s’haurà de congelar prèviament per evitar el risc de contaminació per anisakis, ja que se servirà poc feta. Un cop descongelada, es talla en forma de daus i es deixa macerar amb la soja uns minuts juntament amb les verdures tallades a trossos. Es traspassen els daus de tonyina amb una broqueta i es marquen a la planxa amb el foc ben fort, de manera que quedin rosats per dins. Es bullen els raviolis i les verdures al dente i es col·loca tot en un plat per servir. Es guarneix amb un cruixent de batata ratllada i fregida amb molt oli. Es rega tot amb salsa de soja o amb oli d’oliva.

 

AMANIDA DE L’HORT AMB FRUITES I MOIXAMA

amanida de l'hortINGREDIENTS (per a 4 persones)

 • 1/2 enciam
 • 1 endívia
 • 50 g d’anacards
 • 150 g de formatge feta
 • 1 pastanaga
 • 100 g de raïm
 • 100 g de pinya
 • Vinagre de Mòdena, sal i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Comencem tallant la moixama a llesques molt fines, la posem en un recipient i la cobrim amb oli d’oliva. Així la deixarem macerar durant una hora, de manera que quedi hidratada i més sucosa. Es renta i es pica l’enciam i també es renta i es ratlla la pastanaga. Per presentar-ho, es col·loca un cèrcol damunt del plat, s’alterna una capa d’enciam amb una altra de pastanaga ratllada i per sobre els dauets de formatge i els anacards. Disposarem al seu voltant les fruites i la moixama, desmotllem el cèrcol i ho guarnim amb unes fulles d’endívia. Es rega amb una vinagreta feta amb sal, vinagre i oli.