Receptes refrescants

27 agost, 2018 per a General, Receptes

GELEA DE MANGO, MADUIXA I PINYA

gelea mangoINGREDIENTS (per copa):

 • ½ kg de mangos.
 • 250 g de maduixes.
 • 1 rodanxa de pinya.
 • 1 full de gelatina.
 • 1 branca d’alfàbrega.
 • 2 cullerades de Grand Marnier.
 • 1 fisali.

 

 

ELABORACIÓ:

Pelem el mango, li traiem el pinyol i a continuació el triturem amb les dues cullerades de Grand Marnier. No té importància si ens hi queden grumolls. Ho escalfem en un pot i d’una altra banda hidratem el full de gelatina amb aigua freda, ja que després l’afegirem a la barreja. S’aboca en un got i a continuació es deixa refredar fins que agafi cos i es converteixi en una gelea. Triturem la maduixa amb la branca d’alfàbrega i l’afegim a la gelea de mango. Ho deixem refredar i ho decorem amb el fisali i la pinya.

AMANIDA DE PASTA XINESA AMB ESCALIVADA I FORMATGE DE CABRA

amanida pasta xinesaINGREDIENTS (per a 4 persones):

 • 2 carbassons.
 • 2 albergínies.
 • 200 g de pasta xinesa.
 • 4 cullerades d’oli de sèsam.
 • 4 talls de formatge de cabra.
 • 1 got de salsa de tomàquet fregit.
 • 1 branca d’alfàbrega.
 • 1 bon raig d’oli d’oliva verge.

ELABORACIÓ:

Coem al forn el carbassó i l’albergínia a 170º durant 45 minuts, amb un bon raig d’oli. Quan ho tenim a punt ho tallem a la juliana, un cop que hem pelat l’albergínia. Així obtindrem l’escalivada. La col·loquem en un motlle i li posem al damunt les llesques de formatge de cabra. Bullim la pasta xinesa amb aigua i sal, sense oblidar que com que és més prima necessita menys cocció que la italiana. Un truc perquè ens quedi al dente és afegir la pasta quan l’aigua ja bulli. Quan la tinguem cuita, l’escorrem i li afegim les quatre cullerades d’oli de sèsam. Ho emplatem amb l’escalivada en la base del plat, i a continuació la pasta i la salsa de tomàquet fregit.