Receptes equilibrades per als més joves

7 agost, 2018 per a General, Receptes

FILET DE BOU AMB SALSA DE TOMÀQUET I VERDURETES AL DENTE

filetINGREDIENTS:

 • 200 g de filet de bou
 • 1 tomàquet triturat
 • 70 g verduretes (coliflor, mongetes, pebrots vermells, espàrrecs, etc.)
 • 20 g de patates bullides
 • 90 g de salsa de tomàquet
 • ceba, all, julivert i alfàbrega
 • papates xips, vi negre, oli i sal

ELABORACIÓ:

Es talla el filet a trossos no gaire grans i el reservem. Piquem una mica de ceba, all, julivert i alfàbrega i ho sofregim durant uns minuts. Finalment hi incorporem el tomàquet triturat, ho deixem reduir i salem al gust. Ho reservem. S’amaneix i se salta la carn amb una mica d’oli, la reguem amb un raig de vi negre i el deixem evaporar. Incorporem la salsa de tomàquet i es deixa coure durant 20 minuts. Triturem les patates bullides i hi posem oli d’oliva i sal. Per presentar el plat es col·loca la patata triturada i a sobre posarem la carn amb la salsa de tomàquet. Ho guarnim amb les verdures cuites al dente i unes patates xips per trobar el contrast cruixent en el plat.

HAMBURGUESA DE TONYINA

hamburguesa tonyinaINGREDIENTS:

 • 3 escalopines de tonyina d’almadrava
 • 1/2 ceba en juliana
 • 1cogombret
 • enciams (escarola, fulla de roure, etc.)
 • salsa de soja
 • 1 llesca de pa de motlle (com el vulguem: blanc, integral, de civada, amb fruita seca…)
 • quetxup i mostassa de Dijon

ELABORACIÓ:

Passarem per la planxa els filets de tonyina amb una mica de salsa de soja. Torrarem el pa, i superposarem les guarnicions de verdures, les escalopines de tonyina i el pa de motlle. Per acabar decorem l’hamburguesa de peix amb quetxup i mostassa.