Plats exquisits a base de verdures

1 agost, 2018 per a General, Receptes

MUSSACA

mussacaINGREDIENTS: 

 • 1 quilo d’albergínies
 •  ½ quilo de carn picada de xai o vedella
 • 1 pot gran de tomàquet triturat
 • Sal, oli d’oliva, pebre i alfàbrega per condimentar
 • 1 ceba gran
 • All picat

 

 

 

ELABORACIÓ:

Sofregeix la ceba tallada molt petita amb l’all. Afegeix-hi la carn picada i remena-ho fins que estigui daurada. Afegeix-hi el pot de tomàquet i deixa-ho a foc lent fins que es cogui. Corregeix-ho de sal. Pela les albergínies i talla-les a rodanxes, no massa fines perquè no es trenquin. Col·loca-les en una font amb aigua i sal perquè perdin l’amargor. Esbandeix-les i assecales. Després, fregeix-les amb abundant oli d’oliva. Fes quatre capes: la primera d’albergínies i la segona de carn amb tomàquet. Cobreix-ho amb una última capa de beixamel i empolsat amb formatge ratllat. I ja ho pots gratinar.

COMENTARI NUTRICIONAL:

L’albergínia conté grans quantitats d’aigua, fibra i calci, fòsfor, magnesi, ferro i potassi.

 

REMENAT DE CARBASSÓ

remenat de carbassóINGREDIENTS:

 • 1 carbassó
 • 2 ous
 • Alls tendres
 • 4 talls prims de salmó marinat
 • Sal

 

 

 

ELABORACIÓ:

Renta el carbassó i no el pelis. Talla’l a quadradets. Passa per la paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra i sal el carbassó i els alls tendres i remena-ho a foc baix. Separa els rovells de les clares i tira les clares a la paella. Remena-ho a poc a poc i quan ja estigui quallat tira-hi els rovells, remena-ho tot i apaga el foc. Fes la forma d’un cèrcol amb els talls de salmó per envoltar el remenat. Serveix-ho adornat amb julivert.

COMENTARI NUTRICIONAL:

El carbassó conté principalment aigua, hidrats de carboni i una baixa proporció de lípids i proteïnes. Conté a més vitamines com la C. L’aportació de fibra d’aquest aliment és moderada.