Dos plats exquisits sense gens d’ou ni de lactosa

31 agost, 2018 per a General, Receptes

PASTÍS D’ARRÒS AMB SALMÓ I TONYINA

INGREDIENTS (per a 4 persones):

 • 250 g d’arròs.
 • 4 llagostins.
 • Salsa de tomàquet.
 • ½ ceba.
 • 4 llenques de salmó fumat.
 • Sal.

Per a l’escabetx de tonyina i musclos:

 • 200 g de tonyina natural.
 • 150 g de musclos.
 • ½ pastanaga.
 • ½ ceba.
 • 2 cullerades de sopa de pebre vermell dolç.
 • 1 got de vi blanc.
 • 2 gots de vinagre.
 • 1 got d’oli d’oliva.
 • 1 got d’aigua.
 • 1 fulla de llorer.
 • Sal.

ELABORACIÓ:
Per a l’escabetx de tonyina i musclos, posem a coure tots els ingredients a foc mitjà durant 3/4 d’hora. Bullim l’arròs i quan estigui a punt l’escorrem i el deixem refredar. Col·loquem l’arròs en capes, i les anem alternant amb la salsa de tomàquet i l’escabetx triturat. Afegim una llenca de salmó fumat i un llagostí a cada plat, i ho acompanyem amb la salsa de tomàquet que ens ha quedat.

BROQUETA DE FILET AMB VERDURES I SALSA D’ESPÀRRECS

INGREDIENTS (per a 4 persones):

 • 900 g de filet de vedella.
 • 100 g de carbassons.
 • 100 g de pastanagues.
 • 100 g de pebrots vermells per rostir.
 • 200 g d’espàrrecs verds.
 • 3 patates.
 • 1 porro.
 • 3 gots d’aigua.
 • Sal i oli d’oliva.

ELABORACIÓ:
Enfilem els trossos de carn en les broquetes, tallats ben fins. Ho combinem amb els carbassons, les pastanagues i els pebrots, que hem passat primer per la graella. Per a la salsa d’espàrrecs refregim el porro amb un bon raig d’oli i hi incorporem una patata i els espàrrecs. Hi afegim els 3 gots d’aigua i la sal i ho deixem reduir amb foc mitjà durant 1/2 hora. A continuació ho triturem tot fins que obtinguem una crema. Col·loquem en una plàtera de forn les broquetes cobertes amb la crema i enfornem a 180º C durant uns 10 minuts. Fregim les dues patates que ens queden i les fem servir per decorar els plats.